Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ulaganja u razvoj najveće međimurske općine

Zajedno grade centar za starije i nemoćne u Nedelišću

storyeditor/2024-06-14/MZb.jpg
Foto: Međimurska županija DAN OPĆINE proslavljen je i dodjelom općinskih plaketa, a istaknuta su i dosadašnja ostvarenja i projekti

U povodu Dana općine Nedelišće i blagdana svetog Vida održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je nazočio i predsjednik Republike Zoran Milanović. Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak govorio je o planovima i investicijama. Istaknuo je gradnju dječjeg vrtića u Dunjkovcu i najavio da na jesen počinje realizacija velikog projekta Međimurske županije i Općine – gradnja centra za starije i nemoćne osobe u Nedelišću, najvećoj međimurskoj općini.

Nedavno je u centru Nedelišća otvoren ured novoosnovane Turističke zajednice područja nazvane Srce Međimurja, ali i niz ureda koji će olakšati svakodnevicu građanima, poput gerontoureda za osobe starije životne dobi koji koriste uslugu gerontodomaćica putem projekta Zaželi, zatim ured komunalnog redara te ured uprave komunalnog poduzeća Ned-kom. Riječ je o prostorima koje je Općina prošle godine otkupila od banke koja je tu poslovala i uredila ih za svoje službe.

– Općina Nedelišće i Međimurska županija zajedno grade centar za starije i nemoćne osobe u Nedelišću. Također, u pripremi smo izrade projektne dokumentacije za gradnju nove osnovne škole u Nedelišću, uskoro započinjemo energetsku obnovu područne škole u Dunjkovcu, a od jeseni kreće novi razred u područnoj školi Gornji Hrašćan koju smo ove godine dogradili i uredili – rekao je župan Matija Posavec i dodao da se još uvijek čeka potpisivanje ugovora kako bi se krenulo u gradnju dugoočekivane obilaznice Nedelišća, odnosno brze ceste Čakovec – Varaždin.

– Izvorni proračun Općine Nedelišće težak je oko 4,5 milijuna eura, a s drugim izvorima gotovo 20 milijuna, to je već velik novac – rekao je predsjednik Milanović. Općinske plakete su primili Ljudevit Bošćak za dugogodišnji rad i doprinos u kulturi, sportu i društvenom djelovanju, Franjo Vugrinec iz Gornjeg Hrašćana za 50 godina rada u razvoju vatrogastva, Udruga žena Pretetinec za doprinos razvoju naselja, Vatrogasna zajednica grada Čakovca za pomoć pri provođenju mjera obrane i zaštiti Pušćina od poplava prošle godine. Dodijeljena su priznanja učenicima OŠ Nedelišće i OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec te srednjih škola, kao i sportašima. 

 

storyeditor/2024-06-14/CAZMA_A_TURIZAM_FO.jpg Gravel rute vrlo su dobro prihvaćene jer su primjerene za sve dobne skupine Dvije nove biciklističke staze, obnova starih i interaktivni kiosk storyeditor/2024-06-14/WhatsApp-Image-2024-06-12-at-12_05_54-1.jpeg Grad Osijek i PU potpisali sporazum "Zajedno više možemo" – prevencija rizičnog ponašanja storyeditor/2024-06-14/PXL_090424_112798834.jpg Županija potiče poduzetništvo i obrtništvo Za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja poduzetnika 442.100 eura