Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija potiče poduzetništvo i obrtništvo

Za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja poduzetnika 442.100 eura

storyeditor/2024-06-14/PXL_090424_112798834.jpg
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL OBJAVLJEN je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti

Brodsko-posavska županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja poduzetnika u 2024. godini.

Sredstva za provedbu javnog poziva planirana su u županijskom proračunu u iznosu od 442.100 eura.

Nastavak je to kontinuirane skrbi Županije za poduzetnike, gospodarstvenike i poljoprivrednike s ciljem podizanja razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnosti gospodarstva te održavanja ili povećanja razine zapošljavanja, odnosno s ciljem ostvarenja strateških ciljeva utvrđenih Planom razvoja od 2021. do 2027. godine.

Cilj poziva je poticanje razvoja konkurentnog i inovativnog malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, tehnološko unapređenje i digitalna tranzicija, odnosno digitalna transformacija poslovanja malih i srednjih poduzeća povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu kojima će se osigurati uvođenje novih, odnosno poboljšanje postojećih poslovnih procesa.

Prijavitelji mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, odnosno registrirani obrti i trgovačka društva. Intenzitet potpore može dosegnuti do maksimalno 50 posto prihvatljivih troškova. Najviši iznos pojedinačne potpore je 7000 eura za korisnike potpore čija je osnovna ili pretežita djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju, odnosno 3500 eura za korisnike čija je osnovna ili pretežita djelatnost i izvršeno ulaganje u ostale djelatnosti.

Obrasci za prijavu na javni poziv i upute prijaviteljima dostupni su na službenoj internetskoj stranici Brodsko-posavske županije pod poveznicom "javni pozivi i potpore". Prijavu je moguće dostaviti poštom ili predati županijsku pisarnicu, a rok je do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 15. studenoga. 

storyeditor/2024-06-14/a_gimnazija_foto_kristijan_toplak.jpg Nastavak ulaganja u obrazovni sustav Od 74 školske zgrade Županija je dosad u potpunosti obnovila njih 50 Plaža Dubovica Hvar U devet skupina Brodski učenici ljeto će provesti na Hvaru storyeditor/2024-06-14/VJ_foto__1_.png "Nemčići" proslavili rođendan Sjajni mladi ljudi zalog su za budućnost grada