Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad Osijek i PU potpisali sporazum

"Zajedno više možemo" – prevencija rizičnog ponašanja

storyeditor/2024-06-14/WhatsApp-Image-2024-06-12-at-12_05_54-1.jpeg
Foto: Osijek SPORAZUM je nadogradnja odlične suradnje Grada Osijeka i PU osječko-baranjske, istaknuto je na potpisivanju

Sporazum o međusobnoj suradnji i financiranju preventivnog projekta "Zajedno više možemo" potpisali su u srijedu u osječkoj gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Radić i načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece. Riječ je o projektu prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi na kućnom pragu, zatim na prevenciju obiteljskog nasilja, zlouporabe sredstava ovisnosti, prevenciju u cestovnom prometu te na poučavanje o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih.

Osječki gradonačelnik Radić istaknuo je da je sporazum nadogradnja odlične suradnje Grada Osijeka i PU osječko-baranjske.

– Kroz projekt "Zajedno više možemo" radit ćemo na prevenciji svih oblika rizičnog ponašanja kako bismo zaštitili naše sugrađanke i sugrađane. Ovim sporazumom Grad se obvezao osigurati financijska sredstva za nabavku, izradu i tiskanje preventivno poučnih materijala, kao i darovati policijskoj upravi informatičku i tehničku opremu u vidu 14 računala vrijednosti 10.000 eura – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako je prije dvije godine osnovano Vijeće za prevenciju Grada Osijeka kroz koje pojedini gradski upravni odjeli svakodnevno surađuju s policijom, poput Odjela za komunalno gospodarstvo koje s policijom radi na povećanju sigurnosti prometa u gradu.

– U ovome trenutku u Gradu je zaposleno devet prometno-komunalnih redara koji su prošli edukaciju na Policijskoj akademiji. Na javnim površinama imamo 106 kamera koje pomažu i policijskoj upravi u otkrivanju pojedinih zločina na području našega grada. Siguran sam da će ovaj sporazum dodatno osnažiti našu suradnju i da doista zajedno možemo više učiniti po pitanju prevencije i zaštite građana Osijeka – poručio je Radić.

Zahvalivši gradonačelniku na suradnji i donaciji računalne opreme, načelnik Bece pojasnio je kako sporazum uključuje više preventivnih projekata usmjerenih na sve dobne skupine, osobito djecu i starije sugrađane. 

 

storyeditor/2024-06-14/a_gimnazija_foto_kristijan_toplak.jpg Nastavak ulaganja u obrazovni sustav Od 74 školske zgrade Županija je dosad u potpunosti obnovila njih 50 Plaža Dubovica Hvar U devet skupina Brodski učenici ljeto će provesti na Hvaru storyeditor/2024-06-14/VJ_foto__1_.png "Nemčići" proslavili rođendan Sjajni mladi ljudi zalog su za budućnost grada