Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPANIJSKA INICIJATIVA

U Donjem Miholjcu uskoro nova školska zgrada

Foto: Osječko-baranjska županija
Gradnja je počela lani u lipnju, a rok za završetak je u prvoj polovici 2022.

Župan Ivan Anušić u pratnji ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa obišao je radove na gradnji Srednje škole u Donjem Miholjcu. Riječ je o projektu o kojem se, istaknuto je, govorilo godinama, no tek u zadnje četiri godine donesene su konkretne odluke i osigurana sredstava. Gradnja je počela lani u lipnju, a rok za završetak je u prvoj polovici 2022.. Investicija je to od 50 milijuna kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

Župan Anušić predstavio zamjenike u novom mandatu "Važan je razvoj novih tehnologija, ali i ulaganje u ekološku proizvodnju"

– Prije četiri godine ispred zgrade stare škole rekao sam da ćemo učiniti sve da Županija s Gradom i Vladom RH sagradi novu zgradu Srednje škole Donji Miholjac, što je sada učinjeno, a građani Donjeg Miholjca uskoro će imati novu školsku zgradu. Siguran sam da ćemo u budućnosti s Ministarstvom znanosti i obrazovanja realizirati i niz drugih projekata. Tu prije svega mislim na gradnju I. gimnazije u Osijeku, ali i drugih osnovnih i srednjih škola te vrtića na području županije – rekao je župan Anušić.

– Ova prekrasna nova i moderna zgrada uskoro će započeti s radom i konačno primiti prve učenike, a osobito mi je zadovoljstvo što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja partner u gradnji škole koju su čekale generacije. Mi ćemo podržati sve projekte u županiji s osobitim naglaskom na vrtićke kapacitete i osnovne škole koje će se financirati sredstvima Fonda za oporavak i otpornost – poručio je Fuchs.