Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Župan Anušić predstavio zamjenike u novom mandatu

"Važan je razvoj novih tehnologija, ali i ulaganje u ekološku proizvodnju"

Foto: Osječko-baranjska županija
I dalje će se sufinancirati kamata na stambene i poduzetničke kredite

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić održao je prvi radni sastanak s pročelnicima upravnih odjela i ravnateljima županijskih agencija, nakon osvojenog povjerenja za novi mandat na čelu Županije. Zahvalio im je na trudu, inicijativama i iskazanoj viziji u protekle četiri godine, a koje su, rekao je, pridonijele razvoju županije.

UREĐENJE JEDNOG OD BISERA OSIJEKA Počelo nasipavanje plaže na Kopakabani

Istaknuo je kako vjeruje u jednako kvalitetnu suradnju i dijalog u ovom mandatu, a napomenuo je da će i dalje biti otvoren za sve prijedloge i inicijative koji će pristizati.

Otvoreni za prijedloge

Župan se osvrnuo i na očekivanja u sljedeće četiri godine, ističući koliko je važno nastaviti s provođenjem započetih projekata, ali i raditi na osmišljavanju novih, prije svega vodeći računa o golemim potencijalima županije.

– Tu se prije svega radi o razvoju novih tehnologija i inovacija, ali i ulaganjima u ekološku proizvodnju kao grane koja bi u budućnosti trebala biti generator poljoprivrednog napretka. U tom će kontekstu, uskoro izgrađeni Regionalni distribucijski centar za voće i povrće biti pravi vjetar u leđa, a kada je riječ o poljoprivredi, važno je spomenuti i ulaganja u sustave navodnjavanja koje će Županija i dalje poticati – naglasio je župan Anušić.

VELIKA INVESTICIJA Napokon će se graditi podvožnjak na Čepinskoj, stiže i 13 autobusa

Poručio je kako će se nastaviti s provođenjem jedinstvenog projekta besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce koji će se u sljedeće četiri godine još snažnije povezati s lokalnim proizvođačima. Osim toga, nastavit će se provoditi vrijedni i kvalitetni projekti u gospodarstvu poput sufinanciranja kamata na stambene i poduzetničke kredite, ali i projekti koji se realiziraju kroz fondove Europske unije.

Odlična suradnja

Na sastanku su predstavljeni i novi zamjenici župana – Mato Lukić i Josip Miletić, koji su kazali kako su tijekom proteklog razdoblja stvorili odličnu suradnju sa svim županijskim tijelima, a svojim znanjima i iskustvom nastojat će u sljedeće četiri godine pridonijeti razvoju cijele županije.