Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Manifestacija

U Draškovcu održano "Rokovo u Međimurju"

Rokovo u Međimurju
Foto: Međimurska županija
U tradicionalnoj procesiji nosila se pokaznica s moćima svetog Roka, a kip tog sveca nosili su članovi udruge “Prijatelji svetog Roka”

Vjernici su u Draškovcu obilježili 258. obljetnicu zavjeta svetom Roku. Moleći da ih zaštiti od stočne kuge, 1760. godine obećali su da će sagraditi crkvu, što su i učinili. U tradicionalnoj procesiji nosila se pokaznica s moćima svetog Roka, a kip tog sveca nosili su članovi udruge “Prijatelji svetog Roka”.

– Zajedništvo je ta riječ koja nas okuplja oko lika sv. Roka – rekao je župnik vlč. Matija Vonić.

Biskup Josip Mrzljak u propovijedi je istaknuo da je svetost za svakoga čovjeka i da je svatko pozvan biti svet. U sklopu manifestacije “Rokovo u Međimurju” predstavljena je knjiga "Međimurska narodna, katolička, običajna baština" prof. emer. Stjepana Hranjeca, prof. dr. sc. Damir Žubčić održao je predavanje na temu "Što je svetom Roku značio pas?. 

Sveti Rok Draškovec Brojni vjernici zahvalili sv. Roku koji je selo spasio od kuge Ivanec, novi prostori u Caritasovom domu Briga za najstarije Novi prostori u Caritasovu domu, investicija vrijedna 400.000 kuna