Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 18 pregleda
Briga za najstarije

Novi prostori u Caritasovu domu, investicija vrijedna 400.000 kuna

Ivanec, novi prostori u Caritasovom domu
Foto: Grad Ivanec
Otvorene su četiri nove dvokrevetne sobe, dvije jednokrevetne, prostor za dnevni boravak te velika kupaonica namijenjena pokretnim i nepokretnim osobama

U nazočnosti varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, generalnog vikara mons. Antuna Perčića, ravnatelja biskupskog Caritasa mr. Ante Šole i drugih gostiju i uzvanika, u Caritasovu domu sv. Ivana Krstitelja u Ivancu jučer su svečano otvoreni novi prostori za smještaj starijih i nemoćnih osoba. 

Otvorene su četiri nove dvokrevetne sobe, dvije jednokrevetne, prostor za dnevni boravak te velika kupaonica namijenjena pokretnim i nepokretnim osobama, priopćili su iz Grada.

radovi Odluka Gradskog vijeća Ivanca Od 1. siječnja komunalna naknada veća za 15 posto

Novi prostori uređeni su na 250 četvornih metara prostora koji je prethodnih godina bio samo djelomično iskorišten pa ga je vodstvo ustanove odlučilo pretvoriti u korisne smještajne kapacitete.

Povećani kapaciteti

- U građevinske radove, uvođenje instalacija i opremanje prostora prema svim zakonski propisanim standardima iz vlastitih smo sredstava uložili 400.000 kuna. Time smo naše kapacitete s dosadašnjih 105 povećali na 115 kreveta, što je 10 posto od ukupnog kapaciteta. Novi prostori potpuno su prilagođeni potrebama boravka starijih i nemoćnih osoba i u svakom pogledu nude visok standard smještaja. Proširenje kapaciteta rezultirat će zapošljavanjem 3 do 4 novanjegovatelja – istaknuo je ravnatelj Caritasova doma Tomislav Jalšovec.

Uz sve to, u dijelu prostora uređena je vježbaonica u kojoj se svaki dan provode grupne vježbe za korisnike, u skladu s njihovim godinama i zdravljem.

stipendije POTPISANI UGOVORI Dodijeljeno 39 novih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno

Biskup je blagoslovio nove prostore i izrazio zadovoljstvo brigom za najstariju i najugroženiju populaciju. S obzirom na to da Caritasov dom planira pokretanje i nekih drugih velikih investicijskih projekata, o čemu je već konzultiran i Grad Ivanec, biskup J. Mrzljak i ravnatelj T. Jalšovec pozdravili su najavu da će se Grad uključiti i pružiti svu potporu u cilju njihove realizacije.

U čast otvaranja novouređenih prostora, biskup je prethodno u domskoj kapeli predvodio misu, a potom su korisnici doma izveli prigodan program.