Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Koprivničko-križevačka županija

U godinu dana u školsku infrastrukturu uloženo 1,4 milijun kuna

1/8
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Župan Darko Koren ne krije zadovoljstvo što se investicijama ovog tipa poboljšavaju materijalni uvjeti u školama diljem županije jer to je ne samo zadaća regionalne uprave već i strateški plan koji je visoko na listi razvojnih prioriteta Županijske uprave

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu, a u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta tijekom ove godine realizirani su brojni projekti obnove i rekonstrukcija školskih objekata kojima su se podjednako razveselili nastavnici, učenici i njihovi roditelji.

Projekt od 1,6 milijuna kn Energetski obnovljen dom u Dervišagi

Da se radi o ozbiljnim ulaganjima govori podatak da je kroz 2019. godinu izvedeno čak 12 projekata čija vrijednost iznosi oko 1,4 milijuna kuna, istaknuli su iz Koprivničko-križevačke županije. 

Radovi su većinom izvedeni u drugoj polovici godine, a veći dio njih za vrijeme ljetnih praznika kako bi školarce u novoj školskoj godini dočekao još veći standard. Što se konkretnih radova tiče, oni su izvedeni u devet škola kojima je osnivač Županija, a najveća investicija se odnosila na rekonstrukciju krovišta nad dvoranom te zamjena sportskog poda u dvorani OŠ Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka u koje je uloženo 460 tisuća kuna uz djelomično sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Rekonstrukcija krovišta škole te zamjena stolarije ukupne vrijednosti 321 tisuću kuna  izvedena je u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, a krovišta su promijenjena i u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi za što je Županija izdvojila 174 tisuće kuna te u Područnim školama Kutnjak i Veliki Otok gdje je ukupna vrijednost investicija iznosila 200 tisuća kuna. Područne škole u Koprivničkom Ivancu, Kalniku i Hlebinama te područne škole Crnec i Medvedička dobile su novu stolariju ukupne vrijednosti 250 tisuća kuna.

Župan Darko Koren ne krije zadovoljstvo što se investicijama ovog tipa poboljšavaju materijalni uvjeti u školama diljem županije jer to je ne samo zadaća regionalne uprave već i strateški plan koji je visoko na listi razvojnih prioriteta Županijske uprave.

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u Požeško-slavonskoj županiji Energetski će se obnavljati škole, bolnice, društveni domovi, sportski centri...

- Ulažući u obrazovanje i školsku infrastrukturu ulažemo u budućnost i vjerujem da će se svi složiti da bolji standard i materijalni uvjeti doprinose boljim rezultatima učenika. Županija u okviru svojih mogućnosti nastoji maksimalno pomoći, a ovakve investicije i model upravljanja javnim novcem koji smo odabrali pokazuje i garantira realizaciju svih bitnih programa koje od nas stanovništvo i očekuje. U iduću godinu ulazimo s novim velikim investicijskim ciklusom gradnje školskih sportskih dvorana u suradnji s pet naših općina. To je izuzetno značajan financijski projekt pa 2020. godinu s pravom možemo nazvati godinom velikog iskoraka i investicija - kazao je župan Koren.