Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
U organizaciji Hrvatskog šumarskog društva

U Gospiću otvoren 15. Bjelovarski salon fotografije „Šuma okom šumara“

Bjelovarski salon fotografije „Šuma okom šumara“
Foto: Grad Gospić
Od ove godine dodjeljuje se i nagrada „Goran Cajzek“ za poseban doprinos u zaštiti i promicanju vrijednosti šuma, a prva dobitnica ove nagrade na nacionalnoj razini je Mandica Dasović, predsjednica Hrvatskog šumarskog društva – ogranka Gospić.

U organizaciji Hrvatskog šumarskog društva – ogranka Gospić i Grada Gospića u prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić otvorena je izložba „Šuma okom šumara“, od 186 fotografija, čiji su autori  šumari iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Izložba “Svijet oko nas – 2019.” VELIK ODAZIV Otvorena izložba “Svijet oko nas – 2019.”

Izložbu je otvorila prof. Ana Lemić, a nazočnima su se obratili  gradonačelnik Karlo Starčević,  predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić, voditelj Uprave šuma Gospić Mario Stilinović.

Otvorenje su uveličali glazbenim izvedbama nastavnici i učenici Osnovne glazbene škole Dr. Jure Turić, te Branimir Mikić, upravitelj Šumarije Sveti Rok, čitajući svoje pjesme koje govore o povezanosti čovjeka i šume.

U palači Fritzi Izložba o dva desetljeća Lošinjskog karnevala

Od ove godine  dodjeljuje se i nagrada „Goran Cajzek“ za poseban doprinos u zaštiti i promicanju vrijednosti šuma, a prva dobitnica ove nagrade na nacionalnoj razini je Mandica Dasović, predsjednica Hrvatskog šumarskog društva – ogranka Gospić.