Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
U palači Fritzi

Izložba o dva desetljeća Lošinjskog karnevala

Foto: Grad Mali Lošinj
Izložba je otvorena svaki dan od 17 do 20 sati sve do 25. veljače

Od 25. siječnja i preuzimanja ključeva grada u Malom Lošinju odvijaju se razne karnevalske priredbe, kako za odrasle tako i za djecu. No ono što se u bogatom programu ove godine posebno ističe je izložba Lošinjskog karnevala o njihovih 20 godina.

Predstavljanje u francuskim lukama Marseillane i Sète na pomorskim festivalima Lošinjski loger “Nerezinac” kreće na plovidbu dugačku 3000 milja

Tom prilikom u Palači Fritzi svečano je otvorena izložba fotografija i kostima pod nazivom 20/20 kojom se obilježilo 20 godina postojanja udruge, iako su Lošinjani i ranijih godina organizirano odlazi u Rijeku na veliku povorku.

Mnogobrojni posjetitelji među kojima i gradonačelnica Ana Kučić mogli su razgledati kostime s kojima su se Lošinjani predstavljali na maškaranim povorkama na Lošinju i u Rijeci. Izložbu je popratila knjižica sa slikama i simpatičnim najavama maski, te majice sa simboličnim motivom. U programu su sudjelovale i maskirane članice ženskog zbora Vittorio Craglietto. Izložba je otvorena svaki dan od 17 do 20 sati sve do 25. veljače.

Na Unijama započela dugoočekivana gradnja sustava otpadnih voda vrijedna 7,5 milijuna kuna Od sredine lipnja mještani će imati sigurnu opskrbu pitkom vodom

Zadnji vikend karnevala, 22. veljače održava se i Balinjerada ulicom braće Vidulića i završnom točkom na samom trgu, a na pusni utorak uz dvije povorke, jutarnju dječju i popodnevnu glavnu, u večernjim satima sve maškare i one željne dobre zabave zabavljat će Mauro Staraj&La Banda. Karneval će i ove godine biti obilježen i u Velom Lošinju i u Nerezinama.