Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POHVALNA STATISTIKA ZA VPŽ

U hrvatskom vrhu po izdvajanju za obrtnike

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Nama je svako radno mjesto važno, poručuje Andrović

Prema dostupnim podacima konsolidiranih proračuna, Virovitičko-podravska županija nalazi se među prve tri županije po izdvajanjima za obrtnike. Ona je izdvojila 15,54 kune po stanovniku, što je 0,21 posto udjela iz proračuna.

PREDNOST STRUČNJAKA I MODERNE TEHNOLOGIJE Uskoro otvorenje Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica

– Nama je svako radno mjesto važno. Osim subvencija za obrtnike različitim mjerama za gospodarstvo, poljoprivredu ili poduzetništvo, besplatnog boravka u našim poduzetničkim inkubatorima za poduzetnike početnike, svi oni koriste i usluge naše razvojne agencije VIDRA ili Poduzetničkog inkubatora. Istodobno, izdvajamo i za subvencije srednjoškolaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu. I tako pomažemo našim obrtnicima – navodi župan Igor Andrović.

U vrijeme pandemije Virovitičko-podravska županija je, ističe, spremno pružila ruku podrške obrtnicima, poduzetnicima i gospodarstvenicima s ovog područja.

– Kada je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o “lockdownu” lani u ožujku, odmah smo krenuli s paketom mjera za pomoć gospodarstvu u VPŽ-u, gdje je bilo puno naših obrtnika kojima je pomoć bila nasušno potrebna. Ako zbrojimo sve mjere, možemo reći da je Virovitičko-podravska županija isplatila financijsku pomoć za više od 520 gospodarskih subjekata, a riječ je o ukupno više od 3,2 milijuna kuna. Sve su to mjere pomoći poduzetnicima kako bi očuvali radna mjesta svojih zaposlenih, nastavili poslovati, pa čak i zapošljavati u vremenima kada se to možda čini nemogućim – naglašava župan.

POMOĆ Iz pet slavonskih županija stigle svinje za farme na području Gline

Paket županijske pomoći sastojao se od sedam mjera, a među njima je i jednokratna novčana pomoć zbog COVID-19, u iznosu od 1800 kuna svim mikropoduzetnicima na području VPŽ-a kojima je bio onemogućen rad tijekom pandemije, a koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od HZZ-a. Ukupno 315 korisnika ispunjavalo je uvjete za takvu mjeru i dobilo je 1800 kuna. Osim toga, lani su u sklopu programa potpore u poljoprivredi, vrijednog 1,2 milijuna kuna, odobrene prijave za 136 korisnika.