Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radovi na aglomeraciji

U Ilovi će biti izgrađeno 6480 metara vodovoda te 700 metara kanalizacije

Grad Kutina
Foto: Grad Kutina
U dijelu Ilove je katastrofalno stanje s vodom, rekao je čelnik Mjesnog odbora Ilova Dražen Ferić

Gradnja vodovodne mreže i sustava odvodnje na području Grada Kutine u sklopu EU projekta „ Aglomeracija Kutina“ započela je 20. listopada u naselju Gojlo. Nakon što su u tom naselju završeni radovi na poboljšanju vodoopskrbne mreže u dužini od 2600 metara, na red je stigla Ilova, a te radove obišli su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ilova Dražen Ferić.

Projekt Smart&Kind privlači pozornost inozemnih giganata Huawei Hrvatska iskazao zanimanje za pilot-projekt pametne poslovne zone u Kutini

– Pojektom će u naselju biti sagrađeno 6480 m vodovoda te 700 m kanalizacije. Ulice u kojima se gradi i vodovod i kanalizacija su Ulica Vjekoslava Pavlovića (poslije doma u Ilovi lijevo/istočno), u kojoj će biti sagrađeno 400 m vodovoda i 300 m kanalizacije, te Ulica Ivana Bonaja (prije crkve, lijevo/sjeverno prema Gojlu) u kojoj su radovi na 570 m vodovoda te 400 m kanalizacije – rekao je Šepak.

Desetljeća čekanja

Vodovod se gradi u Ulici V. Nazora i braće Perkovića u dužini od 3300 metara (od nogometnog igrališta do rijeke Ilove), Ulici Vladimira Nazora (od crkve do Bezegove grede, prema Zbjegovači) gdje će biti sagrađeno 1490 m, Ulici braće Perkovića (ulica desno/zapadno prije prelaska rijeke Ilove) 220 m vodovoda te Ulici Ljudevita Gaja (nasuprot sjeverno od nogometnog igrališta prema Gojlu) u kojoj je se radi na 500 metara vodovoda. Mještani su zadovoljni što nakon desetljeća čekanja mogu reći da voda dolazi u Ilovu, rekao je Dražen Ferić, predsjednik VMO-a Ilova. – Nakon što smo u Ilovi dobili dio kanalizacije, sada napokon očekujemo vodu, što je svima jako bitno. Nakon toga kanalizaciju će dobiti i dio ulica koje je nemaju, a moram reći da je ovo stvarno nužno jer je u dijelovima nekih ulica katastrofa s vodom. To ćemo napokon riješiti – dodao je Ferić. Djelatnici trenutno obilaze kućanstva u Rudarskoj i Naftaplinskoj ulici (Gojlo) radi utvrđivanja položaja budućih kućnih priključaka koji bi se trebali početi graditi početkom 2021.

Online konferenciju "Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu" organizirao je HGK i Grad Kutina Industrijsko-logistička zona Prva pametna poduzetnička zona u Hrvatskoj

Tri godine radova

Obilazak kućanstava radi utvrđivanja položaja budućih kućnih priključaka nastavit će se kako se budu odvijali radovi. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pri obilasku radova u Ulici Ivana Bonjaja podijelio je zadovoljstvo s mještanima Ilove te zamolio sugrađane za strpljenje. – Aglomeracija Kutina vrijedna je oko 500 milijuna kuna i najveći je infrastrukturni projekt u povijesti Kutine. Gradnja vodovodne i kanalizacijske mreže trajat će tri godine i svi moramo biti strpljivi – naglasio je Zlatko Babić.