Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Poduzeća umjesto vojnih objekata

U inkubatoru 39 tvrtki, prostor rezerviralo 13 novih

Ilustracija
Foto: Getty Images
Obnavlja se i treća zgrada u kojoj će početkom 2020. godine poduzetnicima na raspolaganju biti dodatnih 18 ureda i informatička učionica

Više od četiri milijuna kuna stajalo je uređenje i opremanje potkrovlja Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. TICM je osnovan na inicijativu Međimurske županije i Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA, i danas je to središnja poduzetnička potporna institucija u županiji.

paket od devet mjera Poduzetnicima osigurano nepovratnih 1,5 milijuna kuna za njihove projekte

U poduzetničkom inkubatoru posluje 39 poduzeća sa 120 zaposlenika, kaže direktor TICM-a Ivan Plačko, u dvije zgrade površine 3000 četvornih metara, s 43 ureda i predinkubacijskim uredom od 90 kvadrata. Obnavlja se i treća zgrada u kojoj će početkom 2020. godine poduzetnicima na raspolaganju biti dodatnih 18 ureda i informatička učionica. Već sad rezervirano je 13 ureda.

- Otvaranje ovog potkrovlja s novim uredima, pozicionira TICM kao vodeću poduzetničku potpornu instituciju na ragionalnoj razini i primjer dobre prakse na nacionalnoj - rekao je župan Matija Posavec i dodao da je prostor bivše vojarne u Čakovcu uz pomoć europskih fondova, sjajnih ideja i kvalitetnih ljudi postala mjesto na kojem se susreću obrazovanje, gospodarstvo i inovacije. Uskoro će na istom prostoru biti otvoren i Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju - Metalska jezgra, u koji se ulaže 31 milijuna kuna.

Poticanje poduzetništva Milijun kuna za potpore gospodarstvenicima