Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
paket od devet mjera

Poduzetnicima osigurano nepovratnih 1,5 milijuna kuna za njihove projekte

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Poduzetnici tako mjere mogu iskoristiti za novoosnovane tvrtke, za nova zapošljavanja i samozapošljavanje

Nakon što su pulski poduzetnici iskazali veliki interes i potpuno iskoristili nepovratne potpore Grada Pule za poticanje razvoja malog gospodarstva od ukupno milijun kuna, odlukom gradonačelnika osigurano im je novih pola milijuna kuna koje svi zainteresirani poduzetnici mogu iskoristiti do kraja ove godine.

Predstavljene Urbanistička i Konzervatorska studija grada Kutine Građani znaju što žele - proširenje perivoja, ukidanje parkirališta ispred knjižnice...

– Naša je dužnost i obveza prije svega stvoriti sve pretpostavke za povoljno poduzetničko okruženje koje će motivirati poduzetnike da rade i razvijaju se u našem gradu, čime posljedično stvaraju dodatnu vrijednost za cjelokupnu zajednicu. Drago mi je što naši poduzetnici to prepoznaju te su u vrlo kratkom roku iskoristili milijunska sredstva koja smo u proračunu namijenili za ovu svrhu. Siguran sam da će znati kako najbolje iskoristiti i dodatna sredstva u iznosu od pola milijuna kuna. Izravni nepovratni poticaji Grada zasigurno pomažu u poslovanju, no važne su i ostale aktivnosti koje kao Grad redovno provodimo, od unapređenja predškolskog i školskog sustava do ulaganja u infrastrukturu, čime se znatno unapređuje kvaliteta života u Puli. Stoga i ne čudi što je Pula danas jedan od najboljih gradova za život i poslovanje u Hrvatskoj – poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Dodjelom potpora za razvoj poduzetništva Grad Pula osigurava paket od ukupno devet mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva. Poduzetnici tako mjere mogu iskoristiti za novoosnovane tvrtke, za nova zapošljavanja i samozapošljavanje kao i za financiranje pripreme i kandidiranje projekta EU te za sufinanciranje nastupa na međunarodnim sajmovima.

Poduzetnicima s otoka i brdsko-planinskih područja odobreno 175 tisuća kuna ‘U samo pet godina imamo gotovo 9000 više zaposlenih’

Tu je i mjera za ulaganje u standarde kvalitete i za uvođenje inovacija u proizvodnju. Mjere je moguće iskoristiti i za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita, za nabavu dugotrajne imovine, a valja spomenuti i potpore za IT sektor.