Izbornik
Naslovnica Županije
Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije

U Jastrebarskom održan 28. sportski susret umirovljenika

SUDJELOVALO je više od 1200 umirovljenika koji su se kroz 167 ekipa natjecali u šest disciplina
Foto: Zagrebačka županija

U Jastrebarskom je ovih dana održan tradicionalni, 28. sportski susret umirovljenika, kao i nastup pjevačkih zborova i glazbenih sastava. Organizator susreta bila je zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije, a sudjelovalo je više od 1200 umirovljenika koji su se kroz 167 ekipa natjecali u šest disciplina.

Susrete je otvorio zamjenik župana Ervin Kolarec zahvalivši umirovljenicama za sve što su napravili za Zagrebačku županiju.

– Kroz svoj radni vijek svojim ste nas radom i trudom zadužili, a mi u Županiji toga smo itekako svjesni te vam i ovom prilikom želim zahvaliti na svakom vašem doprinosu – rekao je Kolarec te naglasio kako će temeljem natječaja u ovoj godini Zajednici biti dodijeljeno 153.468 eura. Sudionicima susreta također su se obratili i Stipe Bučar, predsjednik Udruge umirovljenika Jastrebarskog, Josip Jakopač, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, te Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Dan nakon sportskih, održani su i susreti pjevačkih zborova umirovljenika kojima je nazočila pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Iznad svega zahvala djeci koja su bila strpljiva u iščekivanju ovoga trenutka i otvaranja njihove sportske dvorane, poručio je Blaženko Boban Otvorene i dvije nove učionice Od Splita do Omiša nije bilo sportske dvorane. Danas je imamo Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini vinskim znalcima, ocjenjivačima, novinarima, sommelierima i proizvođačima Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini svjetskim vinskim znalcima od 13. do 17. lipnja Manifestacija Go GROW graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu U CIJELOSTI je sagrađen i u funkciji jedan od najvećih projekata, 4,7 milijuna eura vrijedan sustav javnog navodnjavanja Orubica na 326 ha poljoprivrednih površina. U tijeku su javni pozivi za nove potpore poljoprivrednicima 1235 mladih poljoprivrednika Od revitalizacije do napretka: za poljoprivredu 2,2 mil. eura