Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Radovi će koštati 5,2 milijuna kuna bez PDV-a

U Kerestinec stiže kanalizacija, gradi se kolektor u dužini 2 km

Foto: Grad Sveta Nedelja
Ovime će se omogućiti odvodnja iz Kerestinca i gravitirajućeg područja Svete Nedelje, priključenje na kanalizacijski sustav grada Zagreba

Nakon gotovo 30 godina obećavanja, mještani naselja Kerestinec napokon će dobiti fekalnu kanalizaciju. U tijeku su, naime, radovi u dužini od gotovo dva kilometra na gradnji glavnog kolektora fekalne kanalizacije.

Obilježavanje blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, ove godine posebno emotivno Vatrogascu godine nagradu uručila djevojka kojoj je spasio život

Riječ je o kolektoru kojim će se omogućiti odvodnja iz naselja Kerestinec i gravitirajućeg područja Svete Nedelje, priključenje na kanalizacijski sustav Zagreba s obradom na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda, a time će se podići standard življenja stanovništva i pozitivno utjecati na zaštitu okoliša. Ugovoreni iznos radova je 5,273.291 kunu bez PDV-a.

– Time će se poboljšati kvaliteta života stanovnika naselja Kerestinec i standard komunalne usluge odvodnje otpadnih voda, a omogućit će daljnju gradnju kanalizacije u dijelu južnog sliva grada. Intenzivno radimo na poboljšanju komunalne infrastrukture grada kako bi sugrađanima osigurali što kvalitetniji život – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

komunalni radovi u svetoj nedelji nisu stali Uređuju se ceste, biciklistička staza i kanalizacija

Kolektor je tipa polurazdjelnog sustava odvodnje, a dionica kolektora položena je tako da je omogućeno gravitacijsko priključenje cjelokupnog područja na sustav odvodnje Grada Zagreba.