Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sjećanje na poginule hrvatske vitezove Ivicu Filkovića i Pericu Sabu

U Kozicama počela gradnja spomenika u čast dvojici branitelja

1/9
Foto: Mihaela Feldi
Inicijativa za gradnju Spomenika potekla je iz Mjesnog odbora Kozice; projektnu dokumentaciju, odnosno prijavu za natječaj izradio je i predao Kozičanin Josip Hetrih, a vizualni izgled spomenika potpisuje projektantica Samanta Rešetar

U slatinskom prigradskom naselju Kozice počela je u četvrtak gradnja spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi.

Instalacija mreže Besplatan internet na sedam mjesta

Udruga Hvidra Slatina nositelj je projekta koji se, inače, financira sredstvima osiguranima lani na natječaju iz Ministarstva hrvatskih branitelja, u visini 50.000 kuna. Grad Slatina darovao je, pak, zemljište za njegovu gradnju te će iz svog proračuna izdvojiti i 10.000 kuna.

Otvorenje u srpnju

Inicijativa za gradnju Spomenika potekla je iz Mjesnog odbora Kozice. Projektnu dokumentaciju, odnosno prijavu za natječaj izradio je i predao Kozičanin Josip Hetrih, a vizualni izgled spomenika potpisuje projektantica Samanta Rešetar.

Spomenik hrvatskim vitezovima koji su svoje živote položili na oltar domovine bit će smješten ispred mjesne crkve sv. Roka .

– Slatinska Hvidra svake godine pomaže organizaciju Memorijala Ivica Filković i Perica Sabo, koji se održava 19. srpnja, stoga mi je izuzetno drago što će Ivica i Perica napokon dobiti spomenik gdje će im se na primjeren način moći odati počast – istaknuo je Ilija Nikolić, predsjednik udruge Hvidra Slatina, koji se nada da će 19. srpnja ove godine spomenik svečano i otvoriti.

Potpisani ugovori od 266,5 milijuna kuna Aglomeracija Slatina – vodoopskrba za novih 1748, odvodnja za 4998 korisnika

Ivica Filković je bio policajac-specijalac koji je poginuo na pakračkom području 19. srpnja 1991., a Perica Sabo kao pripadnik 136. slatinske brigade HV poginuo je u četničkoj zasjedi 27. studenog 1991. kod Čojluga.

Izvrsna suradnja

– Ivica Filković prvi je poginuli branitelj iz Virovitičko-podravske županije. Nadamo se da ćemo uskoro imati prigodno mjesto na kojemu ćemo moći odati počast našim, ali i svim drugim braniteljima koji su pali u borbi za slobodnu i neovisnu Hrvatsku – poručio je Dario Medved, čelnik Vijeća MO Kozice.

Po narudžbi Grada Obnovljena rasvjeta na igralištu

– Grad Slatina uvijek je bio na raspolaganju svim braniteljskim udrugama. Komunikacija je izuzetno dobra te suradnju nastavljamo – izjavio je dogradonačelnik Bojan Plantak i zahvalio se braniteljima za sve što su učinili, i nakon rata.