Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravska županija

U Križevcima predstavljeni turistički aduti Virovitičko-podravske županije

NASTUP izlagača na sajmu Virovitičko-podravska županija u potpunosti je sufinancirala, jer je prepoznat kao otvaranje novih mogućnosti županijskim obrtnicima i gospodarstvenicima
Foto: Kristijan Toplak
Na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima predstavio se 21 izlagač iz Virovitičko-podravske županije, koja je ove godine bila županija partner sajma

Uz više od 200 izlagača, na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima predstavio se 21 iz Virovitičko-podravske županije, koja je ove godine bila županija partner sajma.

– Slijedom odlične dugogodišnje suradnje s Koprivničko-križevačkom županijom, Virovitičko-podravska prihvatila je biti županija partner na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima. Ovaj je sajam najvažnija gospodarska manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji. Zbog te smo činjenice počašćeni biti partner ovoj manifestaciji – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Duga suradnja

– Gospodarske i poduzetničke spone Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije vidljive su desetljećima. Svjedoči tome podatak kako Koprivničko-križevačka županija, odnosno njezini obrtnici, gospodarstvenici i poduzetnici, ali i najvažnije gospodarske perjanice, sudjeluju na našem Agroexpu, ali i na Međunarodnom sajmu Viroexpo. Koprivničko-križevačka županija bila je županija partner našem Viroexpu 2022. Virovitičko-podravska županija u Križevcima se predstavila svime što nas krasi. Tu su naši gospodarstvenici, obrtnici, naš med, bučino ulje, slastice ili na svjetskoj razini nagrađivane žestice... Predstavili su se i naši turistički potencijali koji spajaju Dravu i Papuk, koji se prostiru u panonskoj nizini i koji bilježe sjajne turističke rezultate. Vjerujemo da će nakon ovog sajma naša gospodarska suradnja dodatno ojačati, jer mi smo jedno srce iste duše – zaključio je Andrović.

Nastup izlagača na sajmu u Križevcima Virovitičko-podravska županija u potpunosti je sufinancirala.

– Važno nam je otvarati nove mogućnosti našim obrtnicima i gospodarstvenicima, a sajam u Križevcima, kao jedan od najvažnijih u ovim dijelu Hrvatske, uz naš Viroexpo, to svakako jest – kazao je Bojan Mijok, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu i direktor sajma Viroexpo.

Zadovoljni izlagači

I izlagači su bili zadovoljni nastupom u Križevcima.

– Kada smo bili na manifestaciji Jesen u Lici, Virovitičko-podravska županija sufinancirala nam je nastup u Gospiću. Nama to puno znači, jer otvaraju nam se nove mogućnosti – kazao je Željko Slavić iz Virovitice, koji je upravo na manifestaciji Jesen u Lici osvojio nagradu za najbolji štand, a u Križevcima se predstavio proizvodima od meda.

Uz pčelare i druge izlagače, Virovitičko-podravska županija predstavila je svoje turističke potencijale, koji su nastali uz pomoć fondova Europske unije. Svoje smještajne kapacitete predstavili su Dvorac Janković, Hotel kurija Janković iz Kapele Dvora, Dravska priča i Centar za posjetitelje Križnica.

Virovitičko-podravska županija donirala je Interventnoj policiji PU virovitičko-podravske novu teretanu koja se nalazi u njihovu sjedištu u Terezinom Polju Donacija Virovitičko-podravske županije Nova teretana Interventnoj policiji za specijalističku obuku DOJMOVI "kušača" bili su odlični, a Sandra Jadek ističe da je zadovoljna jer su upotrijebili sve što su mogli od domaćih proizvođača Slastičarske čarolije od lokalnih namirnica Kraljica kolača Sandra Jadek predstavila novih 12 slastica u Dvorcu Janković Zemljište za gradnju sušionice darovao je Grad Virovitica. Sušionica povrća nalazit će se zoni Zapad 2 na zemljištu od 103.000 m2 Virovitičko-podravska županija Zaokružen ciklus od navodnjavanja i uzgoja do sušenja i plasiranja