Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Koordinacija s načelnicima i gradonačelnicima

U listopadu prilika za promociju turizma

Foto: pszupanija.hr
Ponosan sam što smo jedna od županija koja je do sada povukla najviše sredstava iz fondova EU – rekao je župan na koordinaciji

I dalje nastavljamo tragom europskih projekata, informiramo javnost što se to radi u županiji te koje projekte imaju gradovi i općine – poručeno je s redovite koordinacije župana Alojza Tomaševića s načelnicima općina i gradonačelnicima gradova Požeško-slavonske županije. Kako je istaknuto, ova županija nalazi se pred nekoliko velikih događanja na nacionalnoj razini na kojima se može prezentirati, a imaju veliku važnost u razvoju turizma županije.

Izdvajanja općine Vir Na programe socijalne i pronatalitetne politike ide 10 posto proračuna

– Ponosan sam što smo jedna od županija koja je do sada povukla najviše sredstava iz EU fondova – rekao je Tomašević.

Govoreći o konkretnim rezultatima, on je naglasio kako su s vlasnikom Kutjeva d.d. nedavno definirani svi detalji oko projekta Svijet graševine, koji se privodi finalizaciji. Ove godine Dani hrvatskog turizma održat će se u Slavoniji, a Požeško-slavonska županija bit će domaćin 5. listopada. Planirano je prezentiranje grada Kutjeva i Kutjevačkog vinogorja kao glavne turističke atrakcije. Ujedno, 1. listopada kreće i međunarodna biciklistička utrka CRO Race, koja će imati start u Osijeku, a cilj u Požeško-slavonskoj županiji kroz koju bi se provezla većina utrke. Na sastanku se razgovaralo i o gradnji sigurne kuće, pri čemu je istaknuto kako je nekoliko županija ostvarilo sukladno zakonu ili prijedlogu Vlade RH osiguravanje sigurne kuće.

Među prvih deset gradova u Hrvatskoj Požega za poduzetnike izdvaja 1,78% proračuna

– Mi na svom prostoru nemamo sigurnu kuću, ali ustrajat ćemo u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, policijom i sudskim institucijama definirati na koji način će to biti ostvareno – istaknuo je Tomašević.