Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Među prvih deset gradova u Hrvatskoj

Požega za poduzetnike izdvaja 1,78% proračuna

Foto: pozega.hr
Grad Požega također se istaknuo i među gradovima u Hrvatskoj koji su uveli dvosmjenski rad vrtić

S izdvojenih 1,78 posto svoga proračuna za poduzetnike, Grad Požega smjestio se među top deset gradova u RH. Jedan hrvatski portal analizirao je koliko su aktualne gradske vlasti iz proračuna izdvojile kako bi potaknule gospodarstvo na području svog grada i olakšale poslovanje svojim poduzetnicima. Analizirani su podaci Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna te je istraženo tko je u kontinuitetu najviše ulagao u svoje poduzetnike.

Otvoren Poduzetnički inkubator Mladi poduzetnici u Požegi dobili svoj novi dom

Uz Požegu, u top deset gradova smjestili su se Pula, Vukovar, Buzet, Obrovac, Šibenik, Novalja, Vrbovsko, Čabar i Varaždin.

Grad Požega također se istaknuo i među gradovima u Hrvatskoj koji su uveli dvosmjenski rad vrtića. Od 60 zasad potpisanih ugovora polovicu su potpisali sami vrtići kao nositelji projekta, a ostatak gradovi i općine. Od gradova do kraja ožujka projekte je ostvarilo njih 17, među kojima i Požega. Riječ je o projektu koji konačno rješava velike brige roditeljima koji rade u smjenama i koji su do sada na razne druge načine morali organizirati brigu o djeci dok su oni popodne na poslu.

Za provođenje projekta, koji je krenuo prije godinu dana, Ministarstvo za demografiju osiguralo je iz fondova EU prvo 300 milijuna kuna, a taj je iznos zbog velikog interesa povećan na 318 milijuna kuna.

Grad Bjelovar osigurao 2,5 milijuna kuna za pomoć poduzetnicima Potpore poduzetnicima za otvaranje novih radnih mjesta, ulaganje u strojeve i opremu