Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 64 pregleda
Asfaltiranje ulica

U naselju Ciglena uređena glavna i dvije sporedne ulice

Asfaltiranje cesta u mjestu Ciglena
Foto: Grad Bjelovar
Grad je naslijedio dosta županijskih cesta koje su bile u lošem stanju – rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak

Uz tri ulice u Hrgovljanima – Svetozara Borojevića, Kralja Petra Svačića i Matije Divkovića, ukupne duljine 515 metara i vrijednosti 325.000 kuna, završeno je asfaltiranje i ulica u mjestu Ciglena. Tamo su mještani skoro 30 godina živjeli u prašini, a sada se asfaltirao dio glavne ulice i dvije sporedne, duljine 1500 metara za što je Grad Bjelovar izdvojio 1,187.500 kuna. Radovi su završeni, pa je gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima obišao ulice.

Veleposlanik Indije u Bjelovaru Posjet Poduzetnički poticaji mogu privući indijske investitore u Bjelovar

– Grad Bjelovar je naslijedio dosta županijskih cesta koje su bile u lošem stanju. Inače, Grad se mora skrbiti o 300 kilometara cesta što je dosta zahtjevno za gradski proračun. Do sada smo dosta cesta već obnovili, a ova koja je na samoj Bilogori bila je u prašini i makadamu pa smo te ceste odlučili prve obnoviti – objasnio je Hrebak.

Damir Bajs Iz proračuna Obrtnicima s područja Bjelovarske županije 120.000 kuna

Na ovaj su način mještani Ciglene i Gornjeg Tomaša dobili uređenu prometnicu kojom će moći daleko lakše putovati. Mjesto je inače poznato kao vikend-naselje, ali u posljednjih nekoliko godina tamo se doselilo i nekoliko obitelji kojima će asfaltirana cesta biti vrlo važna. Dodao je i kako je želja gradske uprave da i mještani u ruralnim područjima žive u normalnim uvjetima.      

Dario Hrebak Investicije Ministarstvo državne imovine darovat će zemljište bivše vojarne Bjelovaru