Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Posjet

Poduzetnički poticaji mogu privući indijske investitore u Bjelovar

Veleposlanik Indije u Bjelovaru
1/6
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Indijski veleposlanik Sandeep Kumar posjetio je Bjelovar gdje su ga zadivili planovi Grada za razvijanje IT sektora

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak primio je Njegovu Ekselenciju Sandeepa Kumara, veleposlanika Indije sa suradnikom Marijom Stančinom. Uz gradonačelnika, veleposlanika je dočekala i njegova zamjenica Valna Bastijančić Erjavec te zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan.

sajam Gospodarstvo Zagrepčani i gosti kušat će domaće proizvode OPG-ova iz Bjelovara

– Kao što znate Indija je, što se tiče IT-a, brzo rastuća. Imaju veliki broj mladih stručnjaka koji dolaze u Europu. Imaju i jako puno IT kompanija koje traže možda i neku investiciju na području Hrvatske, pa smo veleposlanika odlučili upoznati s onim što Grad Bjelovar nudi, pogotovo iz sfere IT-a. Naravno da smo se pohvalili i s našim Veleučilištem. Upoznali smo ga i s Tehnološkim parkom, te sa svim projektima, ali i olakšicama koje nudimo investitorima iz područja IT-a. Upoznat ćemo ga i sa snažnom podrškom prema startupovima, te trenutno otvorenim natječajem za startupove kao i činjenicom da je i tvrtka Serengeti došla upravo u grad Bjelovar – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Grad Bjelovar Pravilnik o stimulacijama, dodacima na plaću i prekovremenom radu Prvi grad u Hrvatskoj koji stimulira službenike

Prilikom posjeta Bjelovaru, veleposlanik je obišao i Tehnološki park Bjelovar te se upoznao s radom IT tvrtki Serengeti i KlikCup, a posjetio je i tvrtku Hittner te Gradski muzej Bjelovar. Planovi Bjelovara vezani za razvijanje IT sektora kao i tax free model posebno su zadivili indijskog veleposlanika kao i velika proizvodnja u tvrtci Hittner.

– Upoznati ste da je Indija vrlo jaka u području digitalizacije, startupova, inovacija. Sastavili smo popis svih top inovatora u Hrvatskoj, uključujući i Bjelovar. I voljeli bismo ih povezati s indijskim inovatorima, a istovremeno ćemo poticati indijske kompanije da dođu u Bjelovar. Vjerujem da će gradonačelnik predložiti poticaje koji će biti atraktivni indijskim ulagačima – dodao je veleposlanik.     

Zrinski Topolovac U općini bilježe rast broja rođene djece, ali za njih ima malo prostora Uredili igraonicu za sve više mališana Gradsko vijeće Bjelovar Žustra rasprava na Gradskom vijeću Gradonačelniku Hrebaku sumnjivo poslovanje Bjelovarskog sajma