Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Proslavljen Dan grada Novalje

U Novalji u godinu dana realizirali brojne projekte

storyeditor/2024-06-19/Novalja.jpg
Foto: Ličko-senjska županija NOVALJA će biti mjesto u kojem će svi moći ostvariti snove

– Moja je misija da Novalja postane mjesto u kojem će svatko imati priliku ostvariti svoje snove i ambicije; gdje djeca imaju najbolju moguću edukaciju, gdje su naši stariji sugrađani zbrinuti s poštovanjem, gdje se mladi zapošljavaju, a gospodarstvo i turizam napreduju. U protekloj godini dominirale su ideje o tome kako ovaj grad učiniti još kvalitetnijim. Realizirali smo brojne kapitalne razvojne projekte, među kojima su sanacija i dogradnja luke Žigljen, sanacija i uređenje ribarske luke, uređenje Primorske ulice, otvaranje vodospreme Komorovac i puštanje u rad aglomeracije Novalja – kazao je Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje, na obilježavanju Dana Grada. Ličko-senjski župan Ernest Petry čestitao je svim građanima Novalje njihov dan.

– Uz sve nabrojeno postoji niz projekata koje razvijamo u Novalji, Gospiću, Otočcu, Senju, Karlobagu i ostalim dijelovima županije. Zasukali smo rukave, i to se vidi i kroz rezultate. Veliku podršku u našim naporima pružila je Vlada, sva resorna ministarstva, a jednako tako i sam premijer Plenković – dodao je Petry.

storyeditor/2024-06-20/dnz.jpg Početak radova predviđen je kroz 30 dana, a rok završetka je 15 mjeseci Potpisani ugovori za gradnju pretovarnih stanica Janjina i Lastovo storyeditor/2024-06-24/MZb.jpg Kolegij gradonačelnika i načelnika o sve većim obvezama u predškolskom odgoju Ministarstvu šalju zahtjev da država financira plaće odgojitelja u vrtićima storyeditor/2024-06-19/Sadnja_Varazdinskog_zelja__14_.jpg Dječji vrtić "Varaždin", objekt Aleja na OPG-u Cafuk Lavići učili kako se uzgaja varaždinsko zelje