Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Najveće ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu

U novoj moderno opremljenoj zgradi Doma zdravlja bit će 35 ambulanti

Završni građevinski radovi bit će gotovi krajem siječnja
1/8
Foto: Međimurska županija
Završni građevinski radovi bit će gotovi krajem siječnja, a potom počinje opremanje po visokim standardima

Dom zdravlja Čakovec i tvrtka Sobočan Interijeri potpisali su ugovor za opremanje nove zgrade Doma zdravlja vrijedan 1,172.667 kuna.

– Ovo je završni dio pete faze izgradnje Doma zdravlja započete 2018., a tijekom koje su obavljeni bravarski i obrtnički radovi, fasada i uređenje, soboslikarski i ličilački radovi te je ugrađena sanitarna i termotehnička oprema i uređaji. Pripremamo teren za useljenje u novu zgradu – rekao je ravnatelj Branko Vrčić.

Samoobrana Sindikat traži da se socijalnim radnicima dodijeli status službenih osoba Za obranu od napada socijalne radnice na tečaju samoobrane

Završni građevinski radovi bit će gotovi krajem siječnja, a potom počinje opremanje po visokim standardima.

– Potpis ovoga ugovora još je jedan korak u izgradnji nove zgrade Doma zdravlja, najvećeg ulaganja posljednjih 26 godina u primarnu zdravstvenu zaštitu Međimurske županije. Ovo je ujedno i završni korak jer nakon opremanja počinje proces preseljenje ambulanti koje su za sada na različitim lokacijama. Očekujemo da ćemo proljeće dočekati u novoj zgradi i s novim sustavom primarne zdravstvene zaštite koji će biti najorganiziraniji i najkvalitetniji u Hrvatskoj. Cjelokupan projekt vrijedan je oko 40 milijuna kuna, no u nasljeđe ovim i budućim generacijama ostavljamo bolji i kvalitetniji zdravstveni sustav kada je riječ o opremi, ljudima i organizaciji – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Foto: Međimurska županija

U novoj zgradi Doma zdravlja bit će smješteno 35 ambulanti i ordinacija iz primarne zdravstvene zaštite u kojima će raditi liječnici obiteljske medicine, pedijatri, ginekolozi i stomatolozi. Županijska pročelnica Sonja Tošić-Grlač govorila je o primjeni novog Zakona o zdravstvenoj skrbi. 

Primanje u Međimurskoj palači turizma Umirovljeni obrazovni djelatnici Osim u infrastrukturu, važno je ulagati i u ljude Kaštel grofa Feštetića Što Međimurce očekuje u 2019. godini? Učenici će se iz dvorca starog 149 godina preseliti u modernu školu