Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Turistička zajednica Brodsko-posavske županije osigurala novac za razvoj cikloturizma

U općini Sibinj uskoro tri nove Bike Stop postaje sa solarnim setom

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Brodsko-posavska županija je u posljednje četiri godine trasirala više od 30 biciklističkih ruta projektom Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, općina Sibinj i tvrtka UBS potpisale su sporazum o postavljanju novih Bike Stop postaja sa solarnim setom na tri lokacije na području  općine Sibinj. Projekt Bike Checkpoints vrijedan je 202.500 kuna, a novac je 
osiguran iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent zahvaljujući tome što je županijska Turistička zajednice prijavila projekt Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Realizacija tog turističkog  infrastrukturnog projekta pridonijet će razvoju cikloturizma, a financijski će ga poduprijeti i Općina Sibinj.
Cilj je projekta obogatiti infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općini Sibinj postavljanjem tri tzv. Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake.

Brodsko-posavska županija je u posljednje četiri godine trasirala više od 30 biciklističkih ruta projektom Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj.

- Ovo je jedan od tri projekta koje ćemo realizirati u 2022. godini potporom iz nacionalnih fondova - rekla je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Drugi projekt za koji je županijska Turistička zajednica preko nacionalnog fonda osigurala novac je izrada strategije razvoja turizma i marketinški plan za Brodsko-posavsku županiju do 2030. godine, a treći je promocija županije kao idealne destinacije za odmor na kontinentu. Sva tri projekta trebala bi biti realizirana do kraja ove godine.