Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Župan obišao pogone tvrtke

U Orljavi počeli proizvoditi zaštitne maske, interes velik

Foto: pszupanija.hr
Orljava trenutačno zapošljava oko 150 radnika koji će, ako je suditi prema širenju epidemije, itekako imati posla

U vrijeme pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, pa i u Hrvatskoj, zaštitne maske za lice postale su jedan od najtraženijih proizvoda.

Brojni sudionici u “Mimohodu pobjednika” obilježili obljetnicu početka Domovinskog rata U Pakracu je neprijatelju slomljena kičma i prije potpisivanja Sarajevskog primirja

Zbog nedostatka maski na svim tržištima mnoga poduzeća iz oblasti tekstilne industrije preorijentirala su svoju proizvodnju na ovaj proizvod, a jedno od njih je i požeška konfekcija Orljava. Proizvodnja je počela prošli tjedan, a narudžbe već pristižu sa svih strana.

– Interes kupaca za zaštitne maske je velik. Radit ćemo za barem pedesetak tvrtki, najvećim dijelom iz Požeštine, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. O količinama još ne mogu govoriti – potvrdio je predsjednik uprave tvrtke Luka Balenović za informativni portal Požeški vodič.

Inače, Orljava se bavi proizvodnjom kvalitetnih muških košulja, ženskih bluza i drugog asortimana.

Trenutačno zapošljavaju oko 150 radnika koji će, ako je suditi prema širenju epidemije, itekako imati posla.

Dar shop Zaštitnu masku u njih dobijete za samo jedan osmijeh

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević obišao je s Balenovićem prostore tvrtke. Župan je tom prilikom podržao proizvodnju zaštitnih maski te zahvalio svim radnicima koji rade na njihovoj proizvodnji.