Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
MINISTARSTVO OBRAZOVANJA ODOBRILO FINANCIRANJE

U osnovnim školama dodatnih 13 pomoćnika

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U sklopu europskog projekta u školskoj godini 2020./2021. financirat će se ukupno 21 pomoćnik u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik

Grad Šibenik korisnik je provedbe četverogodišnjeg projekta „Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju 2“ vrijedan 5,073.801,60 kn i sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. U trenutku prijave projekta, u lipnju 2017. godine, u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Šibenik evidentirana je potreba za 28 pomoćnika u nastavi. U idućim godinama broj potrebnih pomoćnika u nastavi se povećavao, a time i potrošnja sredstava iz projekta te se ove godine pristupilo pronalasku dodatnih izvora financiranja, ističu iz šibenske uprave.

Industrijskoobrtnička škola Šibenik dobila je novac za projekt “Ars mechanica za nove kompetencije“ ZA PROJEKT 30,689 898,49 KUNA Industrijska škola dobiva suvremene učionice i radionice

Udruge Kamenčići i Centar za socijalnu inkluziju, čije je primarno djelovanje usmjereno na područje skrbi o učenicima s teškoćama u razvoju ili osobama s invaliditetom, u dogovoru s Gradom Šibenikom prijavile su se na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje za preostalih 13 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju te im je financiranje odobreno. Projektom je ostvarena ušteda za gradski proračun u iznosu od 627.355,78 kn tijekom deset mjeseci. U sklopu europskog projekta u školskoj godini 2020./2021. financirat će se ukupno 21 pomoćnik u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik. 

– Zahvaljujem Udruzi Kamenčići i Centru za socijalnu inkluziju što su prihvatili suradnju i prijavili projekte na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja te time ostvarili bespovratna državna sredstva. Grad Šibenik će im, kao partner, nastaviti pružati podršku na projektima – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.