Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
novac za bjelovarski HGSS

U ovoj godini imali 15-ak spašavanja i intervencija

Novac za HGSS
1/3
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Bjelovar trenutačno je u završetku projekta izgradnje i opremanja svog sjedišta u naselju Mlinovac nedaleko od Bjelovara

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Dalibor Pleskalt, tajnik Stanice HGSS-a Bjelovar, potpisali su Ugovor o dodijeli financijskih sredstava županije vrijedan 60.000 kuna za financiranje djelovanja 21 člana stanice Bjelovar.

Zimske službe BBŽ-a smotra vozila zimske službe Svih 26 kamiona ralica spremno za čišćenje 1179 km cesta

Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Bjelovar trenutačno je u završetku projekta izgradnje i opremanja svog sjedišta u naselju Mlinovac nedaleko od Bjelovara. HGSS svake godine raspolaže sa sve više opreme kako bi se mogao priključiti što većem i zahtjevnijem broju intervencija.

Ove godine imali su petnaestak intervencija i spašavanja, dio na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a dio izvan nje. Naime, Hrvatska gorska služba spašavanja na nivou Republike Hrvatske ustrojena je tako da svaka od 25 Stanica na području države u svakom trenutku može pozvati drugu Stanicu u pomoć ako je potrebno prilikom spašavanja.

Darivatelji na prijmu kod župana humanost Bajs: Davanje krvi je na neki način davanje sebe kako bi se pomoglo drugima

Što se tiče spašavanja i akcija na području Bjelovarsko-bilogorske županije mahom je to bila riječ o potragama za nestalim osobama, a ova Stanica Hrvatske gorske službe spašavanja na te izazove može u svakom trenutku odgovoriti. Naime, unutar svog tima imaju sedam licenciranih gorskih spašavatelja, jednog instruktora HGSS-a, dva voditelja potražnih pasa i četiri potražna psa, kao i potrebnu opremu za rad.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija sufinanciranjem Hrvatske gorske službe spašavanja želi da bjelovarska Stanica uvijek bude na raspolaganju građanima koji se nađu u nevolji kako bi im pravovremeno bila pružena pomoć i kako bi se izbjegle tragedije. Da bi to i bilo tako HGSS Stanica Bjelovar u svom programu rada „Razvoja djelatnosti obuka i izgradnje ljudskih kapaciteta“ tako ima redovito održavanje spremnosti svojih pripadnika, obvezne vježbe ljetnih tehnika spašavanja, zimskih tehnika spašavanja, spašavanja iz ruševina, spašavanja iz vode i poplava i niz drugih.

Inovatori Salon inovacija Havajska gitara s tri vrata 80-godišnjeg Laze mnoge je zainteresirala