Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Salon inovacija

Havajska gitara s tri vrata 80-godišnjeg Laze mnoge je zainteresirala

Inovatori
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ovako potičemo udruge, tvrtke i organizacije da budu i dalje kreativni, stručni i da se trude u svom inovativnom stvaralaštvu – istaknuo je šef ŽOK-a Bjelovar Jakov Ćorić

Pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije u hotelu Central održan je 6. Salon inovacija. Manifestaciju je svečano otvorio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, a organizirala ju je Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Bjelovar.

majstorski ispiti Majstorski ispit Diplome dobilo 18 majstora, Monika se jedina školovala za klesaricu

– Osnovni nam je cilj predstavljanje inovatora iz BBŽ-a i Grada Bjelovara te ravnopravno sudjelovanje ostalih renomiranih inovatora iz cijele Hrvatske. Ovako potičemo udruge, tvrtke i organizacije da budu i dalje kreativni, stručni i da se trude u svom inovativnom stvaralaštvu – istaknuo je predsjednik HGK-Županijske komore Bjelovar Jakov Ćorić.

Manifestaciju je svečano otvorio župan Damir Bajs rekavši kako Županija, kada je riječ o inovacijama, ima niz Centara izvrsnosti pri našim osnovnim i srednjim školama. Ove će godine, najavljuje, uz tri postojeća Centra, ustrojiti i četvrti, i to onaj iz informatike i time postati druga županija u Hrvatskoj koja će tako razvijati znanje.

Bjelovarsko-bilogorska županija Županija osigurala potpore za gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike 'Svaka kuna koju dobijemo dobro dođe i olakšava posao'

Jedan od izlagača poznati je hrvatski izumitelj, Bjelovarčanin Lazo Starčević, koji se na sajmu predstavio sa svojom havajskom gitarom s tri vrata.

– Ovo je jednostavan primjer iz moje radionice, a na njoj se mogu svirati divne melodije. Gitaru sam napravio u svojoj kuhinji, sada kada sam u mirovini. Inače, iza mene je dugogodišnja povijest izuma – objašnjava 80-godišnji Lazo Starčević čija je gitara na sajmu izazvala posebnu pažnju.

Željeznička stanica u Daruvaru Porast od 15 posto Subvencije pomogle, vlakovima se vozi sve više putnika