Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Majstorski ispit

Diplome dobilo 18 majstora, Monika se jedina školovala za klesaricu

majstorski ispiti
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Iznimno je teško dobiti stručnu radnu snagu. Traženi su ugostitelji i strojari, a gotovo je nemoguće dobiti CNC operatera, rekao je Grgić

U Obrtničkoj komori BBŽ tradicionalno je organizirano svečano uručenje diploma majstorima generacije 2017./2018. Majstorski ispit položilo je 18 promoviranih majstora, što je veliki uspjeh na razini županije. Diplome su dobili četiri automehaničara, po jedan autolimar, elektroinstalater, frizer, klesar, strojobravar, vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije, dva bravara, dva kuhara i tri plinoinstalatera. Monika Halaček Valpotić jedina je položila majstorski ispit za klesaricu.

Županija je za izdavanje Monografije izdvojila 50.000 kn Dvije godine rada Pri kraju Monografija o 105. brigadi HV-a

– To sam zanimanje izabrala jer imamo obrt već 60 godina, započeo ga je moj djed pa otac i sad sam ga odlučila nastaviti. Nije komplicirano, graviram slova, određujem kamo će se ići na teren. Konkurencija je velika, ali poštenjem i dobrim radom zasigurno ćete imati posla – naglasila je prilikom uručenja diploma Halaček Valpotić.

Dobra je vijest da je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ovo prva godina nakon krize u kojoj je vidljiv porast broja obrta i to za dvadesetak novih, istaknuo je predsjednik županijske Obrtničke komore Goran Grgić,a na pitanje koja su zanimanja deficitarna odgovara:

Okusi hrvatske tradicije Okusi hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja ‘Imamo tradiciju i dobru kuhinju, a sad smo dobili priliku i za promociju’

– Gotovo sva zanimanja su ovog trenutka deficitarna. Iznimno je teško dobiti stručnu radnu snagu. Traženi su ugostitelji i strojari, a gotovo je nemoguće dobiti CNC operatera – rekao je Grgić.

Uspjeh novih majstora popratio je i župan Damir Bajs osobno im čestitavši na diplomama.

Potpis ugovora za Sponu Županiji novac za “Sponu” Za 80 dugotrajno nezaposlenih osigurano 1,4 milijuna kuna