Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županiji novac za “Sponu”

Za 80 dugotrajno nezaposlenih osigurano 1,4 milijuna kuna

Potpis ugovora za Sponu
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Među tih 80 osoba u ciljanoj skupini mora biti najmanje pet pripadnika romske nacionalne manjine te 20 osoba s invaliditetom

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobren je još jedan u nizu europskih projekata, ovoga puta naziva “Spona”.

U sklopu projekta bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 1,394.258,71 kuna koji se u cijelosti financira europskim sredstvima.

Bjelovarsko-bilogorska županija Županija osigurala potpore za gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike 'Svaka kuna koju dobijemo dobro dođe i olakšava posao'

Opći cilj projekta je povećanje mogućnosti za zapošljavanje te smanjenje rizika od socijalne isključenosti. Osim toga, projektom se žele ojačati ključne kompetencije za zapošljavanje i razvoj mekih vještina kod nezaposlenih pripadnika marginaliziranih skupina na području naše županije. Ciljana skupina projekta je 80 dugotrajno nezaposlenih osoba, od kojih najmanje pet pripadnika romske nacionalne manjine te najmanje 20 osoba s invaliditetom.

U sklopu projekta, koji će trajati 24 mjeseca, zaposlit će se jedna osoba. Projektne aktivnosti obuhvaćaju verificirane programe obrazovanja odraslih te ciljane programe za osnaživanje marginaliziranih skupina. Riječ je o programima koji obuhvaćaju usavršavanje vještina traženja posla, motivacijske i komunikacijske radionice.

Opremili učionice u Slavonskom Brodu U suradnji s Unicefom Potiču romsku manjinu na upis djece u predškolu