Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U ožujku povratak ambulanti u obnovljenu zgradu Doma zdravlja u Sisku

Ivan Celjak
1/2
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL 20.02.2024.,Sisak - Ministar Branko Bacic i zupan Ivan Celjak potpisali su Odluku o preuzimanju predmeta drzavne imovinez. Nakon potpisivanja Odluke obisli su zgradu Doma zdravlja gdje su u toku zavrsni radovi obnove, te gradiliste konstrukcijske obnove visestambene zgrade u Ulici Maka Dizdara.Dom zdravlja. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Ukupna vrijednost radova cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja SMŽ u Sisku iznosi 5,6 milijuna eura, a nabavljena je i oprema u vrijednosti 340 tisuća eura

Jedan od najznačajnijih objekata u sustavu zdravstva na području Siska koji obnavlja Sisačko-moslavačka županija je Dom zdravlja SMŽ u središtu grada. Radovi su u završnoj fazi te se uskoro očekuje i povratak ordinacija. Završne radove obišli su potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Vraćaju se ordinacije

– Na ovoj zgradi su u tijeku završni obrtnički radovi na zadnje dvije etaže. U potpunosti je spreman podrum, prizemlje i prvi kat, unosi se namještaj i očekujemo povratak ordinacija i početak rada Doma zdravlja SMŽ u Sisku u ožujku – rekao je župan Celjak. Ukupna vrijednost radova cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja SMŽ u Sisku iznosi 5,6 milijuna eura, a nabavljena je i oprema u vrijednosti 340 tisuća eura.

U zgradu Doma zdravlja SMŽ u Sisku očekuje se povratak 20 ordinacija obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije, ortodoncije, oralne kirurgije, protetike, patronaže, RTG zuba te medicinsko- biokemijskog laboratorija. Zgrada Doma zdravlja SMŽ u Sisku bit će šesta zgrada koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija u sustavu primarne zdravstvene zaštite.

– Do sada smo obnovili zgrade domova zdravlja u Žažini, Kratečkom, Galdovu, Jabukovcu, Glini i ova zgrada u Sisku će biti gotova kroz koji tjedan. U tijeku su radovi na zgradama domova zdravlja u Sunji, Dvoru, Capragu, Topolovcu i gradimo novu zgradu u Petrinji. Očekujemo završetak tih radova do kraja ove godine. Ulažemo i u medicinsku opremu, a za naš zdravstveni sustav nabavili smo prošle godine opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura – podsjetio je župan Celjak.

Kompleks Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" najveće je gradilište u području zdravstva. U potpunosti se obnavljaju zgrade nove i stare interne te zgrada Odjela za patologiju i citologiju. Zgrade pedijatrije i bolničke kuhinje grade se nove, a očekuje se i početak obnove zgrade Odjela za psihijatriju i Odjela bolničke ljekarne.

– Zgrada nove interne je u završnoj fazi i očekujemo da će biti useljena u travnju – rekao je župan podsjetivši kako je u tijeku i obnova objekta Jodnog lječilišta, koje će također dobiti nove sadržaje.

Pohvala ministra

Ministar Bačić čestitao je županu Celjaku na svim aktivnostima obnove koje provodi Sisačko-moslavačka županija.

– Županija je iznimno ažurna i kvalitetna u obnovi svojih objekata, koja je većinom financirana iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – istaknuo je Bačić.

storyeditor/2024-02-22/b_slager_turizam_smz__1_.jpg 160.000 eura u 2024. za mala gospodarstva koja obavljaju turističku djelatnost Sisačko-moslavačka županija uvodi nove bespovratne potpore za turizam storyeditor/2024-02-16/b_slager_nikola_cutuk_pixsell_PXL_120224_109999536.jpg Gradnju nove zgrade financirala je Mađarska uz pomoć Vlade RH Ministri se uvjerili u odlične uvjete nastave u novoj I. OŠ Petrinja storyeditor/2024-02-16/a_slager_Ambulanta_u_Topolovcu_2.jpg Sisačko-moslavačka županija uređuje ambulantu u Topolovcu Obnavljamo zdravstvene objekte i nabaljamo najbolju i najmoderniju opremu u RH