Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Gradnju nove zgrade financirala je Mađarska uz pomoć Vlade RH

Ministri se uvjerili u odlične uvjete nastave u novoj I. OŠ Petrinja

storyeditor/2024-02-16/b_slager_nikola_cutuk_pixsell_PXL_120224_109999536.jpg
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL UČENICI su u novu školu krenuli početkom drugoga polugodišta, a stara će zgrada nakon obnove dobiti novu namjenu

Ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó, ministar znanosti i obrazovanja RH Radovan Fuchs uz zamjenika sisačko-moslavačkog župana Mihaela Jurića i gradonačelnicu Petrinje Magdalenu Komes posjetili su prošlog tjedna novoizgrađenu zgradu I. OŠ Petrinja, koja se gradila sredstvima mađarske vlade uz financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske.

– Drago nam je da možemo svjedočiti završetku ovog prekrasnog objekta ovdje na području grada Petrinje. Čestitam svima koji su na bilo koji način bili uključeni u njegovu izgradnju – rekao je tom prilikom zamjenik župana Mihael Jurić podsjetivši kako je ovo 18. školska zgrada u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije čija je obnova ili izgradnja završena.

Stara zgrada I. OŠ Petrinja oštećena je u potresu, a sredinom 2022. godine započeli su radovi na izgradnji nove školske zgrade na lokaciji u Ulici Mije Srnaka u Petrinji. Projekt izgradnje vrijedan oko 21 milijun eura proveden je suradnjom mađarske i hrvatske Vlade, a Sisačko-moslavačka županija osigurala je novu opremu i namještaj za školu i dvoranu u što je dodatno uloženo 670 tisuća eura. Županija je osigurala i lokaciju izgradnje, stručni nadzor i voditelja građenja. Za vrijeme izgradnje nove školske zgrade učenici su nastavu pohađali u drugim školama, a Sisačko-moslavačka županija financirala je i prijevoz učenika do tih škola. Staru zgradu I. OŠ Petrinja Sisačko-moslavačka županija u ovome trenutku obnavlja, a zgrada će po završetku obnove dobiti novu namjenu. Učenici su u novu školu krenuli početkom drugoga polugodišta. 

U prigodnom programu sudjelovale su Našičke mažoretkinje "Dora", animatori kostimirani u omiljene likove iz filmova i crtića kao i Vukojevački starcevi U organizaciji Društva "Naša djeca" Maskirana povorka Dječjeg vrtića "Zvončić" prošetala je središtem grada storyeditor/2024-02-16/PXL_130224_110048552.jpg Prerada voća u gotove proizvode U Cerniku grade inkubator za preradu voća i povrća za tržište storyeditor/2024-02-15/Pripreme_1.jpg Za pripreme se prijavilo 170 učenika iz svih vinkovačkih srednjih škola Pripreme za maturante su besplatne, a tu su da im smanje stres