Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska 2998 pregleda
Investicija od 2,8 milijuna kuna

U Parku prirode Papuk otvoren kamp za 96 gostiju

U Parku prirode Papuk otvoreno Kamp-odmorište Duboka
Foto: Vedran Balen
Odmorište je smješteno u Velikoj kod Požege, na južnim obroncima Parka, a prostire se na 8.000 četvornih metara te ima ukupno 32 smještajne jedinice kapaciteta do 96 gostiju

U Parku prirode Papuk otvoreno je Kamp-odmorište Duboka. Riječ je o investiciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike vrijednoj 2,8 milijuna kuna, financiranoj kroz projekt PARCS sredstvima iz darovnice Globalnog fonda za okoliš (GEF). Odmorište je smješteno u Velikoj kod Požege, na južnim obroncima Parka, a prostire se na 8.000 četvornih metara te ima ukupno 32 smještajne jedinice kapaciteta do 96 gostiju. Prvi su ga isprobali mladi nogometaši iz Velike i Čačinaca.

- Park prirode Papuk godišnje privuče gotovo 200 tisuća posjetitelja, a svi oni su u parku, zbog nedostatka smještajnih kapaciteta, boravili samo jedan dan. Zato u ovaj, ali i sve ostale parkove ulažemo više nego ikad prije, kako bismo posjetiteljima približili zaštićena područja te ih informirali o prirodnim vrijednostima i važnosti zdravih ekosustava za čovjeka, a parkovima pomogli podići razinu kvalitete upravljanja posjetiteljima i zaštićenim područjem u cjelini - rekao je  Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike.