Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pozdrav ljetu

U Požegi obilježen najdulji dan u godini, misica Helena zapalila ivanjski krijes

Misica Helena Matošević zapalila Ivanjski krijes
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na izboru održanom u Požegi najljepšom je proglašena djevojka iz Frkljevaca, koja je upravo završila srednju školu za primalje

Helena Matošević nova je miss Požeško-slavonske županije. Na završnom izboru priređenom na prepunom Trgu Svetog Trojstva u Požegi, najljepšom je proglašena djevojka iz Frkljevaca, koja je upravo završila srednju školu za primalju i namjerava studirati sestrinstvo u Zagrebu. Lentu joj je dodijelila lanjska slavodobitnica Sara Vukušić.

Za prvu pratilju izabrana je Anja Čurčić iz Novoselca, a druga pratilja je Gabrijela Mišić iz Trnovca.

– Hvala svima, pogotovo mojim roditeljima koji su mi cijelo vrijeme bili potpora i vjerovali u mene. Bilo mi je to jako lijepo iskustvo. Nisam se nadala pobjedi, iako sam je priželjkivala, kao i svaka od nas. Bit će veliko slavlje doma – rekla je Helena Matošević.

Najdulji dan u godini i početak ljeta Požežani su obilježili tradicionalnim paljenjem ivanjskog krijesa. Time su ujedno otvorili i Požeško kulturno ljeto. Čast da zapali krijes imala je prvi put nova misica Helena, a u tradicionalnoj ceremoniji proglašenja Velikog Grgura sudjelovali su i članovi Društva Sveti Grgur. Požeški pozdrav ljetu zaključen je koncertom grupe Vatra i nezaobilaznom atrakcijom – vatrometom.