Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
INFO@FEST

U Prvoj gimnaziji Varaždin otvoren 2. festival informatike

Foto: Varaždinska županija
Sudionici Festivala imati će priliku upoznati se s 3D modeliranjem virtualne i proširene stvarnosti te 3D printom i uvodom u robotiku

Varaždinska županija i Centar izvrsnosti iz informatike organizatori su drugog po redu Festivala informatike koji se održava u varaždinskoj Prvoj gimnaziji pod nazivom „INFO@FEST“.

potrebe sve veće Počeli pregovori za otvaranje nove strukovne škole u Popovači

Natjecanje učenika osnovnih škola održava se iz Osnova informatike i programiranja, a svoje sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavilo je 160 učenika osnovnih škola te 39 srednjoškolaca.

- Ovaj je festival nadogradnja našeg rada u centrima izvrsnosti, odnosno prigoda da se na neki način podigne atmosfera oko onih najboljih u područjima bez koji je danas nezamisliv društveni rast i razvoj – rekao je zamjenik  župana Tomislav Paljak te dodao kako mu je drago što su ovdje i učenici 15. gimnazije iz Zagreba.

Grad Garešnica Građevinska zanimanja od jeseni se uvode u škole

- Potrebe informatike su svima su jasne, a mi smo našli model u okviru postojećih kurikuluma i pravilnika da uvedemo informatiku od prvog do četvrtog razreda i ona je u potpunosti saživjela. Vjerujem da ćemo još na čitavom nizu područja pokrenuti ono što današnje društvo zahtijeva i na tome već radimo. Pokazujemo dobre rezultate i nakon što smo gotovo cijelu županiju pokrili s jednosmjenskom nastavom, čak 60 posto škola ušlo je u projekt cjelodnevnog boravka. To je proces koji će jamačno doprinijeti da se držimo na razini modernih europskih zemalja, pogotovo na ovom području, a to nam je i obveza jer smo dobili veliku čast i postali Europski centar za darovite, jedini u Hrvatskoj, odnosno jedan od 25 takvih centara u svijetu – zaključio je zamjenik župana.

Varaždin Na dječjim igralištima novi trampolini, žičare, mreže, tobogani...

Osim natjecateljskog dijela za učenike će biti organizirane radionice: mBot Bijeg iz labirinta, Ozobot,Arduino,Web 2.0 alati, Zabavno programiranje, napredno programiranje uz Microbit, a sudionici Festivala imati će priliku upoznati se s 3D modeliranjem virtualne i proširene stvarnosti te 3D printom i uvodom u robotiku.