Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Na dječjim igralištima novi trampolini, žičare, mreže, tobogani...

Foto: Grad Varaždin/Ilustracija
Na području grada i okolnih naselja nalaze se 52 dječja igrališta, s različitom razinom opremljenosti i količinom sadržaja za igru, a dosad je obnovljeno njih 18

Varaždinske gradske vlasti pohvalile su se da nastavljaju opsežan projekt obnove i uređenja dječjih igrališta, pa će djecu i njihove roditelje uskoro razveseliti nova igrala i zanimljivi sadržaji na brojnim lokacijama u gradu, poput trampolina, žičara, mreža, tobogana i drugih.

LAG Sjeverozapad izdvojit će 220.000 kuna Varaždin Za opremanje dječjeg igrališta u Gornjem Kučanu 280.000 kuna

Taj posao će kao i do sada obaviti tvrtka Parkovi koja se bavi komunalnom djelatnošću i održavanjem zelenih površina, ali vodi brigu i o održavanju te obnovi igrališta u Varaždinu.

Na području grada i okolnih naselja nalaze se 52 dječja igrališta, s različitom razinom opremljenosti i količinom sadržaja za igru.

Uvaživši prijedloge građana, posebno roditelja, do sada je obnovljeno 18 igrališta, a gradonačelnik Ivan Čehok najavio je kako očekuje da će se ostvariti ambiciozan plan te da će sva igrališta biti u potpunosti obnovljena i uređena u kratkom roku od godinu, najviše dvije godine dana.

promocija hrvatske Svjetske prvakinje u cheerleadingu dolaze iz Varaždina

- Direktor Parkova Alen Runac je sa svojim stručnim timom u suradnji s Upravnim odjelom za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina pomno planiraju i predlažu rješenja te nove tipove igrala za koja će iz proračuna Grada Varaždina ove godine biti izdvojeno 400 tisuća kuna - priopćili su iz varaždinske gradske uprave.

Posebna se pozornost, kažu, pridaje odabiru kvalitetnih materijala i izvedbi igrala kojima se povećava vijek njihovog trajanja, odnosno sigurnog korištenja.

Već je pokrenut proces nabave, a vodi se i briga o postavljanju podloga kojima se povećava sigurnost djece u igri na različitim spravama. Kako se najavljuje iz Parkova, radovi će početi nakon Uskrsnih blagdana.

Ulaganja Za obnovu dječjeg odmarališta na Rabu 200.000 kuna