Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Garešnica

Građevinska zanimanja od jeseni se uvode u škole

Foto: Grad Garešnica
Gradonačelnik Josip Bilandžija poduzetnicima nudi potpore i subvencije, ali i povlašteni zakup poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru i novom Tehno parku

– Stagnacija obrtništva i padanje broja obrta na području Bjelovarsko-bilogorske županije konačno je zaustavljeno, a broj zaposlenih u obrtništvu polako se povećava. Financijske potpore obrtnicima rastu i za obrtništvo napokon dolaze bolji dani – rekao je predsjednik županijske Obrtničke komore Goran Grgić govoreći na nedavno održanoj skupštini garešničkog Udruženja obrtnika.

Učenik škole u Pleternici zaprijetio učiteljici, škola poslala policiju u njegov dom Ravnatelj: A što da nismo reagirali na prijetnje učenika?

– Komora će potaknuti uvođenje programa obrazovanja za građevinska zanimanja u neke od srednjih škola na području naše županije. Nadamo se da će to krenuti od jeseni, a učenike ćemo privući stipendijama. Osim građevinara, danas nedostaje i profesionalnih vozača. Tražit ćemo da se takva zanimanja za kojima postoji potražnja danas više ne zovu „deficitarna zanimanja“ jer to mladima loše zvuči, nego da ih zovu „najtraženijim zanimanjima“ što u stvari i jesu – rekao je Grgić.

Garešnički obrtnici, koje nepunih godinu dana vodi novi upravni odbor na čelu s predsjednicom Danielom Kelavom, usvojili su podnesena izvješća o radu društva te su utvrdili predstojeće aktivnosti među kojima i organizaciju skorašnje gastroizložbe u sklopu tradicionalne Gastro-flore u Garešnici.

Inicijativa učenika OŠ Eugena Kumičića Učenici žele rampu na prilazu školi

Na skupštini je bio i gradonačelnik Josip Bilandžija koji je rekao da će Grad Garešnica i ove godine osigurati potpore i subvencije za poduzetnike i obrtnike. Rekao je da Grad želi biti partner obrtnicima, a osim potpora, ponudio im je i povlašteni zakup poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru i novom Tehno parku.

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Duga Resa Duga resa Za obnovu škole 5,5 milijuna kuna