Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Duga resa

Za obnovu škole 5,5 milijuna kuna

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Duga Resa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
To je trenutačno najveći projekt Karlovačke županije u Dugoj Resi koji su, osim Županije, sufinancirali i Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo za regionalni razvoj te Fond za energetsku učinkovitost

Energetska obnova OŠ Vladimira Nazora u Dugoj Resi stajala je čak 5,5 milijuna kuna, od čega je 1,5 milijuna utrošeno za novu kotlovnicu i sustav grijanja na pelete pa u školi očekuju velike uštede na grijanju.

Besplatna prehrana u osnovnim školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji Zdravi obroci za osnovce i treću godinu, uskoro bi na jelovniku trebali biti proizvodi domaćih poljoprivrednika

– Grijemo od listopada i dosad smo već uštedjeli od 20 do 30 tisuća kuna. Ušteđeni novac uložit ćemo u novu opremu – kazao je Krešimir Božićević, ravnatelj škole, tijekom obilaska obnovljene škole. S preostala četiri milijuna zamijenjena je kompletna stolarija u školi i sportskoj dvorani uz školu, zatim krovište, stavljena je nova fasada, postavljene su sve nove elektroinstalacije u zgradi, a uređeni su i podovi.

– To je trenutačno najveći projekt Karlovačke županije u Dugoj Resi koji su, osim Županije, sufinancirali i Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo za regionalni razvoj te Fond za energetsku učinkovitost – kazao je župan Damir Jelić. Slični projekti, najavio je, provodit će se uskoro i u školama u Rakovici i Plaškom.

Župan posjetio radove na energetskoj obnovi škole u Grubišnom Polju Bajs: Škola će imati standard 21. stoljeća