Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Inicijativa učenika OŠ Eugena Kumičića

Učenici žele rampu na prilazu školi

Foto: Mihaela Feldi
Skupina Građanskog odgoja u posjetu gradonačelniku Ostrošiću

Prilaz za pješake kod OŠ Eugena Kumičića Slatina nije siguran jer nema pješačke staze do ulaza u školu, mali je prostor za prihvat školskih autobusa, a i brojni automobili protupravno ulaze na školsko parkiralište. Prometni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja osim vozilima dostave i djelatnika škole, postavljen na prilazu školi, često se ne poštuje. Stvara se, tako, velika gužva koja predstavlja potencijalnu opasnost za učenike.

petrinja Otvoren prostor Društva Naša djeca

Kako bi se riješio ovaj veliki problem, skupina Građanskog odgoja "Građanin po mjeri" OŠ Eugena Kumičića osmislila je nekoliko mogućih rješenja za postizanje sigurnosti na školskom parkiralištu, budući da dosadašnje mjere nisu urodile plodom. Upoznali su sa svojim idejama i gradonačelnika Denisa Ostrošića, kojega su nedavno ponovno posjetili.

Kao najučinkovitijom mjerom smatraju postavljanje podizne parkirne rampe na prilazu školi za koju su već zatražili i ponude proizvođača te su je detaljno prezentirali gradonačelniku, koji je pozdravio ovaj projekt, budući da je u interesu sigurnosti i zaštite djece grada Slatine. O tom problemu gradonačelnik je razgovarao ranije i s ravnateljicom škole Božicom Majhen.

Obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Virovitici Virovitica Djeca u pokretu "razbila" dosadno pročelje

Budući da je tim Građanskog odgoja svoj projekt prezentirao učenicima i učiteljima škole, roditeljima, vijeću učenika, vijeću roditelja, učiteljskom vijeću i gradonačelniku Slatine, preostaje im predstavljanje projekta u Virovitičko-podravskoj županiji kao osnivaču škole te mogućim sponzorima kako bi se prikupio novac za ugradnju podizne parkirne rampe na prilazu školi.