Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska 4801 pregleda
Velebno zdanje

U tri tjedna dvorac dobio novo krilo, iduće godine bit će 'slavonska ljepotica'

Dvorac Janković
1/10
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
Uređuju se i podovi u unutrašnjosti dvorca, kojeg je od potpunog urušavanja spasila Virovitičko- podravska županija te se on kroz EU fondove obnavlja do njegovog punog sjaja

Početkom listopada, suhopoljski Dvorac Janković, još uvijek nije imao jasne konture svoja dva krila. Tri tjedna kasnije, lijevo krilo ovog budućeg Centra za posjetitelje je „izraslo“ i očekuje se kako će do zime, obje strane biti pod krovom kako bi se moglo nesmetano raditi u unutrašnjosti ovog velebnog zdanja, na kojem je početak radova označio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u svibnju ove godine.

Uređuju se i podovi u unutrašnjosti dvorca, kojeg je od potpunog urušavanja spasila Virovitičko- podravska županija te se on kroz EU fondove obnavlja do njegovog punog sjaja. Suhopoljski dvorac, iduće godine će postati ”slavonska ljepotica”, bit će to jedan od najljepših dvoraca u Slavoniji, priopćili su iz Županije.

Rekonstrukcija Dvorca Janković, projekta Virovitičko-podravske županije, vrijedna je gotovo 40 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 33 milijuna kuna. Osim toga, Virovitičko-podravskoj županiji je prošao i projekt obnove suhopoljskog parka, pa će cijeli ovaj kompleks, kada se završi biti jedno od najreprezentativnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Hrvatske.
Nositelj projekta obnove Dvorca Janković u Suhopolju i njegova prenamjena u Centar za posjetitelje, je Virovitičko-podravska županija. Izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko- podravske županije, a projektni partneri su: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje.