Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Dom zdravlja Đakovo obnovljen od poda do krova

U sedam novih ambulanti i opremu uloženo 5,67 milijuna kuna

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Ambulante su smještene u prostoru nekadašnjeg đakovačkog rodilišta

U Domu zdravlja Đakovo prošle godine uređene su nove ordinacije specijalističke i opće medicine te nabavljena nova medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema. Riječ je o investiciji u sklopu prenamjene objekta bivšeg rodilišta, gdje je kroz projekt "Dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području Osječko-baranjske županije" uloženo 5,674.150 kuna, što je dio ukupnih ulaganja Županije kroz ovaj projekt koja iznose više od 26 milijuna kuna.

Partnerstvo OBŽ-a i HT-a Gradnja mreže sljedeće generacije

Uskoro useljenje

– Radovi su završeni i uskoro očekujemo useljenje sedam ambulanti. Za infrastrukturne radove utrošeno je 3,3 milijuna kuna, a obnovljeno je sve, od podova preko instalacija do krova. Kroz projekt "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita" za nabavu opreme ambulanti u Đakovu izdvojeno je dodatnih 2,3 milijuna kuna, a ugrađeno je i dizalo – kaže župan Ivan Anušić.

Ambulante su dobile uporabnu dozvolu, a sljedeći je korak preseljenje ordinacija za što se očekuje suglasnost Ministarstva zdravstva. U tom prostoru radit će oftalmološka, psihijatrijska i ordinacija opće interne medicine u kojoj će biti dijabetolog. Ostale četiri ambulante namijenjene su liječnicima obiteljske medicine. Preseljenjem ambulanti obiteljske medicine postići će se veća kvaliteta zdravstvene usluge jer su zbog nedostatka prostora ambulante radile u istom prostoru, ali različitim smjenama.

Županija u 2019. godini zabilježila rekordan rast: "Četvrta smo kontinentalna turistička destinacija u Hrvatskoj!"

Ambulante su smještene u prostoru nekadašnjeg đakovačkog rodilišta koje je Ministarstvo zdravstva još 2009. zatvorilo i prostor je godinama stajao neiskorišten. Kompletnom obnovom i opremanjem pacijenti s područja Đakova i Đakovštine dobili su moderno opremljenih više od 400 kvadrata prostora za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Kvalitetnije usluge

Iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije tijekom prošle godine dodatno je uloženo nešto više od dva milijuna kuna za nove uređaje, adaptaciju prostora i vlastite projekte, ističu u Županiji.

Županijska investicija Ambulantu dobilo i Cvjetno naselje u Osijeku

Ravnatelj đakovačkog Doma zdravlja Boro Knezović naglašava da će se ovim posljednjim investicijama znatno povećati kvaliteta usluga cijelog Doma zdravlja.