Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
SVJETSKO PRVENSTVO U JEDRENJU

U Šibeniku više od 1500 jedriličara i oko 130 jedrilica

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Tijekom šestodnevne regate D-Marine ORC World Sailing Championship 2019. oko 130 jedrilica te više od 1500 jedriličara iz cijeloga svijeta, jedreći među šibenskim otocima, u svijet poslati najljepšu sliku Šibenika i njegova jedinstvenog akvatorija

Grad Šibenik ove je godine zajedno s Jedriličarskim klubom VAL i marinom D-Marin Mandalina domaćin najvećeg sportskog događanja u šibenskoj povijesti, ujedno najznačajnijeg nautičkog događaja sezone – Svjetskog prvenstva po ORC-u – izvijestili su iz šibenske uprave.

18. Šibenska regata krstaša U subotu, 1. prosinca, u 11 sati Evo zbog čega je šibenska regata posebna i zašto se ne propušta

Tako će tijekom šestodnevne regate D-Marine ORC World Sailing Championship 2019., koja se održava krajem svibnja i početkom lipnja, oko 130 jedrilica te više od 1500 jedriličara iz cijeloga svijeta, jedreći među šibenskim otocima, u svijet poslati najljepšu sliku Šibenika i njegova jedinstvenog akvatorija.

– Ovo Svjetsko prvenstvo predstavlja događaj od posebnog značenja za Šibenik jer povezuje jedrenje, naše prekrasno more te bogatu šibensku baštinu. Osim što nas pozicionira kao važno odredište na svjetskoj nautičkoj karti, predstojeći jedriličarski spektakl izvrsna je promocija Šibenika kao turističke destinacije – istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić. Službeni program regate, kako su nas izvijestili iz šibenske gradske uprave, započinje 31. svibnja premjeravanjem jedrilica, dok je svečano otvorenje regate predviđeno u nedjelju 2. lipnja na trgu, ispred katedrale sv. Jakova.

Regata u šibenskom akvatoriju TP-52 Super Series Regata milijardera u šibenskom akvatoriju

Osim u marini D-Marin Mandalina, jedrilice će, kako se navodi, biti usidrene i uz šibensku rivu, pa će u ovoj atraktivnoj slici moći uživati Šibenčani i njihovi gosti koji će ih moći pogledati izbliza.