Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DONACIJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA OPĆOJ BOLNICI "DR. IVO PEDIŠIĆ" SISAK

U sisačkoj bolnici sada je 16 respiratora

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Ministarstvo je sisačkoj bolnici doniralo pet novih respiratora

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zajedno s ravnateljem Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” dr. Tomislavom Dujmenovićem, nazočio je primopredaji donacije Ministarstva zdravstva. Naime, ministarstvo je sisačkoj bolnici doniralo pet novih respiratora. Donacijom ovih respiratora potpuno će biti obnovljeni kapaciteti za liječenje u jedinicama intenzivnog liječenja te će u sisačkoj bolnici sada ukupno biti na raspolaganju 16 respiratora.

Održana prva sjednica Županijske skupštine nakon razornog potresa Inicijalna pomoć države utrošena na sanaciju štete, dio će ići i za obnovu bolničkih odjela

Kako je naveo ravnatelj bolnice, cilj je da se sisačka bolnica i dalje razvija, čemu pridonosi pomoć Ministarstva, koje je doniralo prijeko potrebne respiratore. Osim toga, istaknuo je i kako su iznimno zahvalni na donaciji iz Njemačke u kojoj su dobili 35 kreveta za bolnički prostor.

– Nakon obrtničkih radova, kreveti će se odmah smjestiti u prostorije, što će znatno poboljšati uvjete u kojima bolesni moraju boraviti – rekao je ravnatelj Dujmenović koji je istaknuo i veliku podršku župana bolnici.

Župan je istaknuo kako svi ulažu trud kako bi se bolnica što prije dovela u stanje potrebno za vrhunsko pružanje odlične zdravstvene zaštite stanovnicima tog područja, ali i šire.

 

– Želimo bolnicu dovesti na višu razinu gledajući na stanje prije 20 godina, prije potresa naša je bolnica bila jedno od kvalitetnijih liječničkih institucija što je sve, nažalost, narušeno potresom. Nastojimo sve vratiti u situaciju koja je bila i prije potresa – dodao je Žinić zaključivši kako zbog oštećenja trenutačno bolničko osoblje nema mogućnost kvalitetnog obavljanja rada, no da se svi nadaju kako će to što prije biti uspostavljeno.