Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
MANIFESTACIJA

U Sisku održan 2. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Festival srednjih škola
Foto: Edina Žuko/PIXSELL 26.04.2024. Sisak, Stjepana i Antuna Radica, pjesacka zona - Festival srednjih skola Sisacko-moslavacke zupanije na kojem su predstavljene sve srednje skole sa podrucja zupanije. Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Srednjoškolci su na štandovima vrlo uspješno prezentirali svoje programe učenicima viših razreda osnovnih škola

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Srednjom školom Viktorovac, organizirala je 2. Festival srednjih škola županije, koji je održan u Sisku. Učenici i profesori srednjih škola na području županije predstavili su svoje programe učenicima viših razreda osnovnih škola.

– Naše srednje škole nude bogate i kvalitetne programe koji pridonose kvalitetnom obrazovanju srednjoškolaca i pripremaju ih za daljnje akademsko obrazovanje. Raduje me što je danas na Festivalu jako puno učenika i ovo je bila doista sjajna prigoda da učenici pokažu svoje vještine i sposobnosti u programima za koje se obrazuju – rekao je župan Ivan Celjak pri otvorenju festivala. Srednja škola Viktorovac Sisak i ove je godine bila suorganizator ovog festivala.

– Nama je čast biti suorganizator ove aktivnosti, i danas se na svih 28 štandova doista ima što za vidjeti. Naše škole imaju što pokazati, ovdje su učenici u prvom planu, a iza njih stoje i njihovi mentori. Nevjerojatno je što sve imaju pokazati i dobro je da je ovdje jako puno osnovnoškolaca da to i vide – rekla je ravnateljica SŠ Viktorovac Sisak Koraljka Porić.

Oko tisuću učenika srednjih škola i viših razreda osnovnih škola provelo je na pješačkoj zoni u Sisku izrazito kvalitetno vrijeme. Srednjoškolci su na svojim štandovima vrlo uspješno prezentirali svoje programe učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

– Zbog nabave nove opreme Tehnička škola Sisak nudi mogućnost da učenici u sklopu praktične nastave puno toga nauče i budu konkurentni za tržište rada, ono što je dobro je da imamo puno više prakse u odnosu na teoriju – rekao je učenik Tehničke škole Sisak Danijel Maričić. Učenik Srednje škole Glina Roko Šustić istaknuo je kako je u njegovoj školi uvijek pozitivna atmosfera.

– Naša škola je mala zajednica, svi smo povezani kao jedna velika obitelj. Profesori su odlični, izađu nam ususret što god treba i uvijek su spremni pomoći učenicima – rekao je Roko. 

storyeditor/2024-04-26/smz_a_slager_ljetovanje_1.jpg Ljetovanje će biti organizirano u dva termina u drugoj polovici srpnja Učenici iz Sisačko-moslavačke županije i ove će godine besplatno ljetovati u Splitu U obnovljenoj Vili Zelengaj u Topuskom sada je i restoran sisačko-moslavačka županija U obnovljenoj Vili Zelengaj u Topuskom sada je i restoran storyeditor/2024-04-19/smz_b_slager_obrtnici.jpeg Potpisani ugovori i sporazum Županijska potpora tradicijskim obrtnicima i HGSS-u