Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Za jedan od najvećih projekata Grad Bjelovar povukao 13,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava

U sklopu projekta 'Vrtići po želji roditelja' Grad nabavlja kuhinjsku opremu za vrtiće

Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik Hrebak kaže da je Bjelovar pokazao da su vrtići jedan od glavnih gradskih prioriteta, a novim ugovorom za opremanje vrtića to i dokazuje

U sklopu EU projekta „Vrtići po želji roditelja“, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak potpisao je ovih dana ugovor o nabavi opreme s obrtom za poslovne usluge DB oprema iz Velike Gorice u vlasništvu Darka Braica.

ZA PROJEKTE FINANCIRANE EU FONDOVIMA Gradovima i općinama 22,3 milijuna bespovratnih kuna

Unaprijeđen rad

Riječ je o kuhinjskoj opremi za svih pet vrtića na području Grada Bjelovara u vrijednosti 584.917,50 kuna s PDV-om. "Vrtići po želji roditelja“ jedan je od najvećih projekata koje je Grad proveo u posljednje dvije godine. Povukli su 13,9 milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstava i riječ je o stopostotnom iznosu dobivenom od Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali. Projekt se provodi u partnerstvu sa svim vrtićima na području Bjelovara – Bubamarom, Cicibanom, Osmijehom, Pinokijem i DV Bjelovar.

Unaprijeđen je dosadašnji način rada te su uvedene dvije nove usluge, produženi boravak i poslijepodnevni rad vrtića s ciljem usklađivanja poslovnog i obiteljskog života roditelja. Usluge su u potpunosti bile besplatne i mogla su ih koristiti djeca koja ne pohađaju vrtić, kao i ona koja su već korisnici. Organizirani su različiti programi i aktivnosti, igraonice za djecu, sportski i glazbeni programi, dramsko scenske igraonice i program predškole.

Ukupno je 184 djece tijekom ovog programa vrijeme provodilo u vrtićima, njih 24 je koristilo dodatnih 500 sati programa predškole u okviru produljenog boravka vrtića i zaposleno je 46 osoba.

– Danas smo potpisali Ugovor o nabavi opreme kako bismo sve vrtiće podigli na još višu razinu u smislu opremljenosti. U sklopu projekta nabavljamo i kuhinjsku opremu, plinske štednjake, perilice i sušilice za rublje, automatski omekšivač vode, plinski kotao za pripremu hrane, električnu parno konvekcijsku pećnicu, postolje za parno konvekcijske pećnice, miksere, strojeve za ljuštenje krumpira, planetarne miješalice, strojeve za obradu voća i povrća, štapne miksere i slično. Tu je i izrada kuhinje po mjeri, kuhinjskih elemenata, stolova za pripremu hrane, ormarići, kuhinjski pribor, posuđe, lonci, zdjelice i ostalo – naveo je gradonačelnik Hrebak i dodao kako je Grad Bjelovar u posljednje tri godine obnovio sve gradske vrtiće, a sagrađen je i novi vrtić u Gudovcu.

ŽUPANIJA SUFINANCIRALA PROJEKTIRANJE Mališani u Gradecu dobili 9,2 milijuna kuna vrijedan vrtić

Za nabavu didaktičke opreme i opremanje prostora, opremanje senzorne sobe za djecu s teškoćama u razvoju te opremanje dvorana s didaktičkim spravama u dječjim vrtićima, opremanje unutarnjih i vanjskih igrališta raznim igralima, kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je tvrtka Forma iz Varaždina. Vrijednost opreme je milijun i 184 tisuće kuna s PDV-om.

Manja cijena

– Kada zaokružimo sve, mislim da imamo jedan od najboljih vrtićkih sustava u Hrvatskoj. Pokazali smo da su nam vrtići jedan od glavnih prioriteta. Podsjećam i da smo cijenu vrtića snizili sa 750 na 500 kuna, a boravak u vrtiću učinili kvalitetnijim i dostupnijim širem krugu građana. Vrtići su postali poželjna mjesta i to nam je jako bitno – zaključio je gradonačelnik i naglasio da je rok isporuke kuhinjske opreme kraj svibnja.