Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Đaci trećih razreda 18 osnovnih škola

U školi plivanja sudjeluje 486 učenika

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja

Na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici je započela s radom škola plivanja koju Koprivničko-križevačka županija već dugi niz godina provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice. Ugovor o provedbi obuke neplivača u školskoj godini 2019./2020. za učenike trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija potpisao je župan Darko Koren, a obukom će biti obuhvaćeni učenici 18 osnovnih škola, odnosno ove će godine plivačke vještine savladati 486 prijavljenih učenika.

Koprivničko-križevačka županija U godinu dana u školsku infrastrukturu uloženo 1,4 milijun kuna

Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja.

- Važno je naglasiti da je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Ovaj projekt uspješno provodimo već dugi niz godina i njime na najbolji način potičemo izvannastavne aktivnosti i razvoj motoričkih vještina kod učenika. Školu plivanja vode stručnjaci iz Udruge kineziologa grada Koprivnice, dakle djeca su u sigurnim rukama, a treba spomenuti da smo u paket uključili i prijevoz učenika - kazao je župan Koren.

Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.