Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPANIJSKI STOŽER KORIGIRAO ODLUKU

U školske klupe danas se vraća većina učenika

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Od početka epidemije do 27. siječnja 2021. na području Brodsko-posavske županije koronom je bilo zaraženo ukupno 387 učenika ili 2,48 posto od ukupnog broja, pri čemu je najteži bio prvi tjedan prošlogodišnjeg prosinca, kada su se zarazila 52 učenika.

Od ovog se tjedna u školu vraća većina učenika, ali učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole, koji nemaju praktičnu nastavu u školi i ove godine ne završavaju srednjoškolsko obrazovanje, još dva tjedna radit će od kuće. U skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u četvrtak je korigirao ranije obznanjenu odluku po kojoj se u školske klupe vraćaju svi učenici.

Predstavljena modernizirana kampanja “Manje oružja – manje tragedija” Od najranije dobi stvaraju svijest o opasnostima koje donosi oružje

– Novim se zaključkom u razdoblju od 1. do 12. veljače predlaže osnivačima škola organizacija nastave po modelu A (nastava u učionicama) za sve razrede u svim osnovnim školama te za završne razrede u svim srednjim školama uključujući i trogodišnje srednje strukovne škole (zbog priprema za državnu maturu i završne ispite). Po modelu C (nastava na daljinu) nastavu će pohađati učenici ostalih razreda srednjih škola – priopćili su iz Županijskog stožera.

Ako je suditi po brojkama, produženi učenički zimski odmor ipak je donio željene rezultate. Naime, od početka epidemije do 27. siječnja 2021. na području Brodsko-posavske županije koronom je bilo zaraženo ukupno 387 učenika ili 2,48 posto od ukupnog broja, pri čemu je najteži bio prvi tjedan prošlogodišnjeg prosinca, kada su se zarazila 52 učenika. Ukupno su u prosincu zaražena 132 učenika. Od 2. do 24. siječnja, pak, na koronavirus je bilo pozitivno 15 učenika s područja županije.