Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Goran Kočiš i Sandra Jadek zvijezde Virovitičko-podravske županije

U Slavoniji su Dani hrvatskog turizma

Foto: Kristijan Toplak
Svojevrsni Welcome to Slavonia, u „trijemu Slavonije“, kod Dvorca Pejačević, poželjet će dobrodošlicu svim putnicima namjernicima koji budu prolazili kroz Viroviticu

Od 2. do 5. listopada Slavonija će biti domaćin Dana hrvatskog turizma, a tim povodom u Virovitici je održan sastanak svih predstavnika turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje Helene Hegediš, članice organizacijskog odbora DHT 2019. Slavonija ispred VPŽ-a. Na sastanku se govorilo o nastupu i predstavljanju turističkih potencijala Virovitičko-podravske županije, na najvažnijem turističkom skupu u ovoj godini. Podcrtano je da će se naglasak staviti na dva UNESCO-om zaštićena područja, Parku prirode Papuk te području rijeke Drave.

Mještani čekaju gradnju mosta na Križnici Most će biti dugačak 134,90 i širok 8,85 metara, s pješačkom stazom uz obje strane za siguran prolaz

Na dan otvorenja, 2. listopada, u Virovitici će biti dobrodošlica za sve one koji će tog dana putovati prema Vukovaru i Slavoniji, gdje će se održavati otvorenje DHT-a. Svojevrsni Welcome to Slavonia, u „trijemu Slavonije“, kod Dvorca Pejačević, poželjet će dobrodošlicu svim putnicima namjernicima koji budu prolazili kroz ovaj grad.

U sklopu Dana Hrvatskog turizma, Virovitičko-podravska županija predstavit će se u osječkoj Tvrđi, a dogovoren je nastup dvoje vrhunskih hrvatskih kulinarskih majstora, Gorana Kočiša i Sandre Jadek.

Goran Kočiš hrvatski je kuhar koji je unatrag tri i pol godine, od otvaranja Noela do danas, vjerojatno najviše napredovao. Goran Kočiš dolazi iz Donjih Meljana kod Slatine, a danas je definitivno tehnički jedan od najsuverenijih hrvatskih chefova. Sandra Jadek slatinska je „kraljica kolača“, a sve češće i „hrvatska kraljica kolača“. 

NOVE PODUZETNIČKE ODAJE Završeni radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači