Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Novi projekt

U Spačvanskom bazenu biciklističke staze, hostel, šetnice

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Završetak radova očekuje se u drugoj polovici godine

Počinje realizacija projekta Vrata Spačvanskog bazena koja će Spačvanskom bazenu, kao najvećoj šumi hrasta lužnjaka u Europi, dati posve drugu dimenziju i približiti je građanima i posjetiteljima. U okviru projekta gradit će se i Bioekološko-edukacijski centar Virovi, za što je potpisan ugovor o izgradnji s izvođačima radova.

drvo Župan Božo Galić na konferenciji o biomasi Spačvanski bazen najvredniji je šumski resurs u Hrvatskoj

Govoreći o projektu gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je kako će provedba projekta i stvaranje novog turističkog proizvoda imati veliki utjecaj ne samo na razvoj gospodarstva grada Otoka, nego i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

– Projekt Vrata Spačvanskog bazena odlična je turistička priča i jedan od deset strateških projekata u turizmu Vukovarsko-srijemske županije. U sklopu projekta već je sagrađen dio potrebne infrastrukture, a pokraj Bioekološko-edukacijskog centra nalazit će se i hostel sa 60 kreveta – rekao je Šarić.

Ovaj novi turistički proizvod posjetiteljima će ponuditi šetnice, biciklističke staze, igrališta, kanue, čamce, bicikle, tricikle… Bit će kupljen i električni turistički brod za prijevoz 50-ak putnika koji će ploviti rijekom Virovi, koja većim dijelom ima odlike močvare. U Otoku su osnovali i ustanovu koja će upravljati sagrađenom infrastrukturom.

Župani Marušić i Flego o regionalnoj suradnji Spojiti turizam i poljoprivredu Istre i Slavonije

– Očekujemo otvaranje 30-ak radnih mjesta. Vrijednost je projekta oko 25 milijuna kuna u sklopu kojih bespovratna sredstva EU čine 19 milijuna kuna. Završetak radova očekujemo u drugoj polovici godine – rekao je Šarić.